Gazete Vatan Logo
Futbol Ortalık şimdi karışacak

Ortalık şimdi karışacak

Savcı Berk Türk Futbolu’nu sarsan şike soruşturmasının 400 sayfalık iddianamesini hazırladı

Ortalık şimdi karışacak

1- 1 numaralı şüpheli Giresun eski Başkanı Olgun Peker. F.Bahçe Başkanı Yıldırım ise örgüt lideri olmak ve şikeyle suçlanıyor

2- Soruşturmada gözaltına alınan son isim olan TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ'da iddianamede ‘şüpheli’ sıfatıyla yer alıyor

3- Bazı yöneticilerin TFF’den gelen paraları kulüp hesabı yerine kendi hesaplarına yatırılmasını sağladıkları da iddia ediliyor

TÜRKİYE’DE deprem etkisi yaratan şike soruşturmasının uzun zamandır merakla beklenen iddianamesi hazırlandı. Soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, F.Bahçeli yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile Beşiktaş asbaşkanı Serdal Adalı ve teknik direktörü Tayfur Havutçu’nun da aralarında bulunduğu 31’i tutuklu 93 şüpheliye ilişkin iddianameyi tamamladı. Savcı Berk’in bugün iddianameyi sunacağı İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen’in dosyayı aldıktan sonra konuya ilişkin bir açıklama yapması bekleniyor. 400 sayfalık iddanamede 31’i tutuklu 93 sanık yer alırken, 2 de müşteki bulunuyor.

YILDIRIM 2 NO’LU SANIK 

İDDİANAMENİN bir numaralı şüphelisi Giresun eski Başkanı Olgun Peker olurken, iki numaralı sanık olarak ise F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım gösterildi. Şike iddianamesinde iki farklı örgüt tanımı yapıldığı öğrenilirken, futbol müsabakalarında şike yaptığı öne sürülen örgütün başında Aziz Yıldırım’ın yer aldığı iddia edildi. Yıldırım’ın yöneticisi olduğu öne sürülen örgütün üyeleri arasında Eskişehir eski Teknik Direktörü Bülent Uygun ve ve eski futbolcu Ümit Karan gibi isimlerin de yer aldığı belirtiliyor. İddianamede silahlı örgüt lideri olarak ise organize şuç lideri Sedat Peker’in manevi oğlu Olgun Peker gösteriliyor.

TFF Başkanvekili Göksel Gümüşdağ da iddianamede ‘şüpheli’ sıfatıyla yer alırken, Gümüşdağ’ın şike suçu kapsamında yargılanması istendi. G.Saray’a ilişkin bir suçlamanın yer almadığı iddianamede futbolcularına borcu olan bazı kulüp yöneticilerinin TFF’den alacakları paraları kulüp hesabı yerine kendi hesaplarına yatırılmasını sağladıkları da iddia ediliyor.

ŞİKE ve teşvik primi için verilen 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasını 1 yıldan 3 yıla kadar indiren yasa düzenlemesi meclisten geçmiş olmasına rağmen Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmadığı için iddianamedeki suçlamalar eski yasa üzerinden yapıldı.

Büyükler’den veto açıklaması yok

3 BÜYÜKLER, Cumhurbaşkanı Gül’ün ‘Sporda Şiddet Yasası’nda yapılan değişiklikleri veto etmesiyle ilgili şimdilik bir açıklama yapmayacak. F.Bahçe yöneticileri Ömer Temelli ve Abdullah Kiğılı, iddianamenin açıklanmasından sonra açıklama yapacaklarını söylediler.

BEŞİKTAŞ’IN hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Ahmet Akpınar da iddianameyi beklediklerini belirtirken, G.Saray İkinci Başkanı Ali Dürüst ve başkan yardımcısı Adnan Öztürk ise konuyla ilgili bir herhangi bir yorum yapmayacaklarını ifade ettiler.

Haberin Devamı