Gazete Vatan Logo
Rizespor Osmanlıspor deplasmanda altın buldu

Osmanlıspor deplasmanda altın buldu

Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor, deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaştı.

Osmanlıspor deplasmanda altın buldu

Spor Toto Süper Lig ‘in 16. haftasında Çaykur Rizespor, Osmanlıspor ‘u konuk etti. Müthiş bir mücadeleye sahne olan maçı Osmanlıspor, Musa Çağıran’ın 90. dakikadaki penaltı golüyle 1-0 kazandı.

Ev sahibi ekip maça Diallo, Orhan, Yakoubi, Oboabona, Özgür, Jantscher, Saadane, Robin Yalçın, Oğulcan, Tuszynski, Kweuke 11’iyle başlarken, konuk ekip ise Karcemarskas, Pinto, Prochazka, Numan, Vrsajevic, Mehmet, Aminu, Ndiaye, Musa, Regattin, Webo 11’iyle sahada yer aldı.

Maçın ilk yarısında Osmanlıspor rakibine nazaran daha iyiydi. Konuk ekip 10. ve 12. dakikalarda Umar ve Musa ile gole çok yaklaştı ancak kaleci ve direği geçemedi.

22. dakikada bu defa Ndiaye şut açısı yakalayıp şansını denedi ama kaleciyi geçemedi. 36’da Osmanlı Webo ile golü buldu fakat gol, ofsayt nedeniyle geçerlilik kazanmadı. İlk yarı golsüz tamamlandı.

İkinci yarıyla birlikte Çaykur Rizespor toparlandı ve rakip yarı sahada varlık göstermeye başladı. Ev sahibi ekip 65. dakikada, Cüneyt Çakır’ın ve yardımcılarının kimsenin anlam veremediği kararıyla, penaltı atışı kazandı. Fakat penaltıda topun başına geçen Jantscher kaleci Karcemarskas’ı geçemedi.

Haberin Devamı

Dakikalar 90’ı gösterirken bu defa Osmanlıspor penaltı kazandı. Mehmet Akyüz’ün Delarge’ı düşürmesiyle kazanılan penaltı atışını Musa gole çevirdi ve Osmanlıspor’u 1-0’lık zafere taşıdı.

Bu sonucun ardından Çaykur Rizespor ligin ilk yarısını 13 puanla, Osmanlıspor ise 26 puanla tamamlamış oldu.