Gazete Vatan Logo
TFF 1.Lig Osmanlıspor'un hedefi büyük

Osmanlıspor'un hedefi büyük

Osmanlısporlu futbolcu Galip Güzel: Ligi namağlup şampiyon bitirmek gibi bir hedefimiz var.

Osmanlıspor'un hedefi büyük

PTT 1. Lig takımlarından Osmanlıspor'un orta saha oyuncusu Galip Güzel, "Ligi namağlup şampiyon bitirmek gibi bir hedefimiz var. İnşallah, hedefimize bu yıl ulaşırız" dedi.

Güzel yaptığı açıklamada, Mehmet Yıldız, Ahmet Şahin ve Muhammet Reis gibi deneyimli isimlerin transferleriyle takımdaki tecrübeli oyuncu sayısının arttığını söyledi.

Geçen sezon tecrübe eksikliğinin kurbanı olduklarını savunan 27 yaşındaki futbolcu, "Bu yıl kadromuzda ligde şampiyonluk yaşamış daha çok oyuncu var. Geçen sene takımın genç olması bizi olumsuz etkilemişti. 27 hafta önde götürdüğümüz süreci Süper Lig'le sonuçlandıramamıştık. Kırılma anlarında puanlar kaybetmiştik. Bu sene tecrübeli futbolcuların takıma katılmasıyla sonuna kadar götüreceğiz" diye konuştu.

Bu sene işi şansa bırakmayacaklarını vurgulayan Güzel, sözlerine şöyle devam etti:

"Lige üçte üç yaparak iyi başladık. Bu yıl takıma katılan tecrübeli oyuncuların gençlere örnek olmaları, lige iyi başlamamızı sağladı. Bu sezon daha iyi geçecek gibi görünüyor. Onların yardımı ve tecrübesiyle, şampiyon olmak istiyoruz. Elimizden geldiği sürece tüm maçlarımızı kazanmaya çalışacağız. Bizim aslında ligi namağlup şampiyon bitirmek gibi bir hedefimiz var. İnşallah, hedefimize bu yıl ulaşırız."

Haberin Devamı

"İsim değişikliği heyecan getirdi"

Teknik direktör Osman Özköylü'nün vazgeçemediği futbolcular arasında yer alan Güzel, Osmanlıspor isminin takıma yeni bir heyecan getirdiğini dile getirdi.

Galip Güzel, "Bu isim değişikliği farklı bir durum oluşurdu. Osmanlıspor ismi, insanların daha fazla ilgi göstermesi açısından iyi oldu. Ayrıca takımda yeni bir heyecan oluşturdu, yeni bir hava getirdi. Osmanlıspor güzel bir isim. Biz de bu isme layık olmak için elimizden geleni yapacağız" ifadesini kullandı.

"Gol atmayı seviyorum"

Orta sahada görev yapmasına rağmen geçen sezon attığı 9 golle takımına kritik puanlar kazandıran Güzel, oyunu her iki yönlü oynamaya çalıştığını anlattı.

Güzel, altyapıdan itibaren golcü özelliklerini de geliştirdiğini kaydederek, "Her zaman gol atmayı seven bir oyuncu oldum. Defansif özelliğim önceden daha azdı ancak iki senedir bunu da geliştirdim. Hem hücuma hem de defansa dönük bir orta saha olma avantajını yaşıyorum. Günümüz futbolunda iyi bir orta saha oyuncusu olabilmeniz için oyunu iki yönlü oynamanız kaçınılmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"Özköylü bana çok şey kattı"

Başkent ekibinin teknik direktörü Osman Özköylü ile çıkışa geçtiğini ifade eden Güzel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Osman Hoca'nın, benim futbolumu geliştirmeme çok katkısı oldu. Yaptırdıkları idman, taktik anlayışı bana çok şey kattı. Kendisi bana çok uyumlu geldi. Onun yararını çok gördüm. İki senedir performansımın üstüne kata kata gidiyorum. İnşallah bundan sonra da onun idmanları ve düşünceleriyle kendimi daha da geliştireceğim. Ayrıca takımda arkadaşlık ortamının bulunması da performansınızı olumlu yönde etkileyen önemli bir faktör."