Gazete Vatan Logo
Futbol Osmanlı Avrupa'yı yine fethetti

Osmanlı Avrupa'yı yine fethetti

Yenilmesi halinde elenme tehlikesi bulunan Başkent ekibi, 2. yarıda fırsatları tepmedi. 72’de Delarge perdeyi açarken 89’da Erdal’ın golü sonucu tayin etti

Osmanlı Avrupa'yı yine fethetti

ÜLKEMİZİ tarihinde ilk kez Avrupa arenasında temsil eden Osmanlıspor, yüzümüzü kara çıkarmadı... Üstelik dün İsviçre temsilcisi Zürih’i devirip beklentilerin de üzerine çıkan Anadolu’nun gururu, İspanyol devi Villarreal’in bulunduğu L Grubu’ndan lider olarak üst tura çıkmayı başardı.

DÜNE kadar birbirinden iyi performanslar ortaya koyarak son maça grubunun zirvesinde çıkan Osman-lıspor’un sadece mağlubiyet halinde elenme tehlikesi vardı. Ancak Başkent ekibi buna izin vermediği gibi Zürih’i ikinci yarıda bulduğu gollerle dize getirdi ve adını son 32 takım arasına yazdımayı bildi.

MAHER ETKİSİ

İLK yarıda yakaladığı birkaç fırsattan sonuç alamayan temsilcimiz rakibine de neredeyse pozisyon vermedi. İkinci devrede ise Maher’in getirdiği toplarla Zürih karşısında baskısını artıran Osmanlıspor, 52 ve 71’de Webo ile önemli şansları harcarken 72’de ise yine Maher’in asistinde Delarge’ın vuruşuyla golü buldu: 1-0.

89’DA ise Umar’ın ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Erdal Kılıçarslan, sol çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla skoru 2-0’a getirdi ve sonucu belirledi.

Haberin Devamı