Gazete Vatan Logo
Galatasaray Öteki Florya

Öteki Florya

Arda dünyanın gündemine otururken ‘Benden iyi’ dediği takım arkadaşları ise vasatı aşamadı!

Öteki Florya

Türkiye’nin ‘La Masia’sı Florya’da yetişen 1987-90 jenerasyonu Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya 4.’lüğü apoleti takarken yıldız olması beklenen isimler Süper Lig’de bile zor şans buluyor

DÜNYA futbol kamuoyu Arda Turan’ın Barcelona’ya transferini konuşuyor. Atletico Madrid’den 41 milyon Euro bonservis bedeliyle Barça’ya giden yıldız oyuncu, Bayrampaşa Altıntepsispor’da başladığı kariyerine G.Saray altyapısı ve A takımında büyük değerler katarak İspanya’da devam ediyor.
30 Ocak 1987’de doğan Arda, Ali Yavaş öncülüğünde kurulan, eski A Milli Takım teknik direktörü Abdullah Avcı’nın Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya 4.’lüğüne yükselttiği bir “G.Saray Altyapı Jenerasyonu’ ürünü. Her ne kadar U-17 Avrupa Şampiyonluğunda ve Dünya 4.’lüğü kadrosunda bulunmasa da Arda, bu dönemin uzak ara yıldızıydı. Peki diğerleri ne yaptı? 87-90 jenerasyonu olarak adlandırılan bu Florya çilekleri, istedikleri yerlere gelemediler. En kaba tabirle ‘futboldan ekmek yiyen’ adamlar haline dönüşebildiler. İşte Arda’nın arkadaşlarının bugünkü hal-i pür melali…
UĞUR DEMİROK (88): Arda’dan sonra en ön plana çıkmış oyuncu. Akhisar’da zirve yaptı. A Milli oldu. Şimdi Trabzonspor’da.
MEHMET GÜVEN (87): Arda Turan’ın “Bizim jenerasyonun” en iyisi dediği oyuncu. Konyaspor’da bir istikrar sağlama başarısı gösterdi.
UĞUR UÇAR (87): Çıkışa geçtiği dönemde Konya’da Batista darbesiyle dizi kırıldı. Karabük’teki istikrarı IBFK’da sürdürüyor.
FERHAT ÖZTORUN (87): G.Saray’dan sonra Trabzonspor gördü. Başakşehir’de geçen yılı birinci sol bek olarak bitirdi.
AYDIN YILMAZ (88): Grubun G.Saray’dan hiç ayrılmayan kiralık gitse de tapusu bu yıla kadar hep sarı-kırmızılılarda olan tek oyuncusuydu. Şu an boşta.
ANIL KARAER (88): Eski futbolcu Sefer Karaer’in oğlu. Karabük ve Erciyes’te iyi sezonları oldu.
GÖKHAN SÜZEN (87): İBB’de ciddi çıkış yaptı. Beşiktaş’a transfer oldu. Milli oldu, çıkışı durdu. G.Antep’ten sonra boşta!
CAFERCAN AKSU (87): Grubun en yetenekli ofansif oyuncusu. 2004-05 sezonunda kritik G.Birliği maçı sonrası hayatı değişti. G.Saray’dan ayrıldı. Alt liglerde dolanıyor.
OĞUZ SABANKAY (87): Büyük kalite olmasına karşın ne G.Saray’da ne diğer Süper Lig ekiplerinde tutunabildi. Alt liglerde ekmeğinin peşinde!
ÖZGÜRCAN ÖZCAN (88): Kayseri ve Sakarya’da Süper Lig oynadı. Kaybolmaya yüz tutmuşken geçen yıl Adana Demirspor’da yeniden doğdu. Jenerasyonun en golcü ismi.
ERKAN FERİN (88): Avrupa şampiyonu U-17 takım kaptanı. Sonrası hep hüsran. Resmi son kaydı Somaspor’da görünüyor.
UĞUR AKDEMİR (88): Sivas, Ordu, Konya, Rize gibi Anadolu takımlarında Süper Lig oynadı. En son Balıkesir’deydi..
MÜLAYİM ERDEM (87): Arif Erdem’in yeğeni. Ligde az süre bulsa da bir türlü tutunamadı. En son kayıt Pazarspor’da. Alt liglerde devam ediyor!
Ve diğerleri… Süper Ligde sınırlı da olsa dakika bulabilen Erhan Şentürk (89), Harun Karadaş (88), Cumhur Yılmaztürk (90) Çağrı Yarkın (89), (kaleci) Fırat Kocaoğlu (88)…

Haberin Devamı