Gazete Vatan Logo
Futbol Oyuncular ‘hayır’ deyince fatura personele kesildi

Oyuncular ‘hayır’ deyince fatura personele kesildi

Ekonomik açıdan dünyanın en güçlü ligine sahip İngiltere’de Tottenham, Bournemouth, Newcastle Unided ve Norwich’in ardından Liverpool da bazı çalışanlarını ücretsiz izne gönderdi.

Oyuncular ‘hayır’ deyince fatura personele kesildi

İngiltere Premier Lig’de kulüp ve futbolcu temsilcileri arasında önceki gün maaş kesintisi konusunda bir görüşme yapılırken, taraflar bir anlaşma olmadan masadan kalktı. Ligdeki 20 kulübün yöneticileri ve Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) temsilcilerinin buluşmasında kulüplerin yüzde 30’luk ücret indirimi masaya yatırıldı.

iNDiRiM YAPARSAK DEVLET KAYBEDER

Görüşme sonrası bir açıklama yayımlayan PFA yönetimi, kendilerinden istenen ücret indiriminin devletin vergi kaybına neden olacağına dikkat çekildi. PFA’nın açıklamasına göre, ligde oynayan tüm futbolcuların ücretlerinde yüzde 30’luk indirime gidilmesi, 12 aylık süreçte 500 milyon sterlinlik rakama denk gelecek. Bu durumda Birleşik Krallık Hükümeti, 200 milyon sterlinin üzerinde vergi kaybı yaşayacak.

LIVERPOOL BiLE AYNI YOLU iZLEDi

Futbolcuları ikna edemeyen kulüpler, faturayı personele kesti. Newcastle, Tottenham, Bournemouth ve Norwich City’nin ardından Liverpool da bazı çalışanlarını ücretsiz izne gönderdi. Karara taraftarların yanı sıra kulübün eski oyuncuları Jamie Carragher ve Stan Collymore sosyal medyadan tepki gösterdi. (Hürriyet)

Haberin Devamı

Oyuncular ‘hayır’ deyince fatura personele kesildi