Gazete Vatan Logo
Futbol Ozan Premier Lig'i istiyor

Ozan Premier Lig'i istiyor

Ozan Tufan Bursaspor TV’ye verdiği röportajda ekstra çalışma yapmasının sonucu olarak bu noktaya geldiğini belirtti.

Ozan Premier Lig'i istiyor

Bursaspor TV ekranlarında yayınlanan röportajında Ozan Tufan şu açıklamaları yaptı;

"EKSTRA ÇALIŞMANIN FAYDASINI GÖRDÜM"

Geçtiğimiz sezonun ilkyarısında altyapıda A2 takımında forma giyerken, ekstra çalışarak kendisini geliştirdiğini belirten Ozan Tufan, küsmenin kimseye fayda getirmeyeceğini belirtti.

A takımdan, altyapıya geri döndüğü dönemde çok zor günler geçirdiğini belirten Tufan sözlerini şöyle sürdürdü; "A takımdan, A2’ye inmiştim. Tabii ki sorunlar yaşadım. İnişiler, çıkışlar oldu. Bende de o zaman zarfında bir isteksizlik vardı. Bir kere istekli gittim maça ve kendi yararıma olan şeyleri farkettim. A2 bazında o günden bu yana artılarım oldu. A2 maçlarımızı izleyen hocalarımız gelişmeyi görünce yeniden A takıma çağırdılar. Sonrada hiç bırakmadım. Çalışmadan da bir yere varılamadığını gördüm. Sadece idman yaparak bir şey kazanamadığımı gördüm. Ekstra çalışarak artılarımın ortaya çıktığını gördüm. Benim için doğru yol hep ekstralardı. Her gün çalışıyorum. Küsmek bir şeye fayda etmiyor. Daha çok hırs yapmak lazım. Şimdiki A takımdaki gençler çok iyiler. Emre olsun, Süheyl olsun, Enes olsun. Oynamadıkları durumda dahi antrenmanlarda en son sahadan ayrılıyor. Onların hep artısına oluyor. İdmanda hep güçlü kalıyorlar. Ekstra insana çok şey katıyor. Benim buralara kadar gelmemde faydalı oldu”

Haberin Devamı

"MİLLİ TAKIMDA İŞİ SIKMAM GEREKTİĞİNİ ANLADIM"

"Milli takım çok önemli. Milli takımda oynamak önemli ama esas önemli olan Milli takımın başarısıdır. Ben şöyle bir örnek vereyim 20 yaşında olmama rağmen milli takım formasını giymek büyük bir gurur veriyor. Emre abi Hollanda maçında yedek kulübesindeydi. O maçtan sonra dedim ki ; “ Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu yedek kaldı ve ben oynadım. Bundan sonra artık işi daha sıkı tutmam gerektiğini anladım, yeni bir çağ atlayışım” dedim. Fatih Hocam sağolsun beni çağırıyor. Bundan sonra elimden gelenin en iyisini yapmam gerektiğini düşündüm ve bende en iyi şekilde performansımı göstermeye çalışıyorum."

"TÜRKİYE’NİN EN İYİ İKİ TEKNİK DİREKTÖRÜ İLE ÇALIŞMAK BÜYÜK KEYİF"

Haberin Devamı

"Fatih Hoca çok cana yakın bir insan. Dışarıdan öyle gözükmüyor olabilir ama çok cana yakın. Sohbeti olsun, gerek konuşma tarzı olsun. Üst düzey bir hoca. Herkese çok eşit davranıyor. Ama benim Mili Takıma gitmemde Şenol Hocamın da payı büyük. Beni oynatıp güvenmesi ve inanması da çok büyük artı. Bursaspor’da forma giyemesem, Milli Takım seviyelerim devam etmezdi. Hem Milli takımı hem de Bursaspor’u temsil ediyorum. İkisi de çok mutlu edici bir olay. Türkiye’de en iyi iki teknik direktörle birlikte çalışmak benim için çok büyük bir keyif. Önemli olan onlardan bilgileri alabilmek."

“MİLLİ TAKIMI BURSASPOR’A ÇEVİRDİNİZ”

Hollanda ve Lüksemburg Milli maçları için aday kadroda bulunan Bursasporlu futbolcuların çokluğunun inanılmaz bir özgüven yarattığını belirten Ozan Tufan, Milli takım kampında ve maçlarda yaşananlar hakkında ise şu açıklamaları yaptı; “Kampa gittiğimizde antrenman eşofmanlarımız yeşildi. Arkadaşlar hemen esprili bir şekilde Milli Takımı da Bursaspor kampına çevirdiniz dediler. Harun, Volkan, Şener, Serdar ağabeyler ile birlikte Enes ve Kazım da sonuçta bizden gelen bir futbolcuydu. Kampta büyük bir ekiptik. Milli Takım düzeyinde tanıdık yüzler ile çalışmak özgüveninizi inanılmaz yükseltiyor. Lüksemburg maçında Şener ağabey sağ kanatta oynadı, ben stoperde. Onun ne yapacağını bildiğim için hemen yanına gidiyordum. Bu benim için bir avantaj oldu. Gökhan ağabey ile o mevkide çok fazla oynamadığım için bu rahatlığı gösteremezdim.”

Haberin Devamı

"HOLLANDA MAÇININ SONUNDA ÇOK ÜZÜLDÜK"

"Maça çıkarken iki planımız vardı. Ya ileride baskı yapacaktık ya da geriye çekilip kontra atakla pozisyon arayacaktık. Hollanda çok iyi bir ekip. Yetenekli oyuncuları var. Bizde maç öncesinde geri çekilme kararı aldık. Tabii bu orta saha oyuncuları için çok zor bir durum. Maçın ilk 15 dakikasında nefes nefese kaldım. Orta saha olarak ilk yarı çok yorulduk. Maçın ilk yarısında orta saha olarak çok yorulduk. Golü atınca bizde rahatladık. Onlar açık vermeye başladı ve biz daha rahat oynadık. Takımın disiplini çok iyiydi. Hollanda yenilmeyecek bir takım değildi. İkinci yarıda Sneijder ile birebir oynadım. Çok tehlikeli şutları var. En sonunda istemediğimiz bir şey oldu. Çok üzüldük. Yenebileceğimiz bir maçtan beraberlik ile ayrıldık."

Haberin Devamı

"GENÇLER ÇOK ÇALIŞKAN"

Genç arkadaşlarına örnek olduğunun hatırlatılması üzerine Ozan Tufan, “Vakıfköy’de gençlerimiz çok çalışıyorlar. Enes, Volkan, Serdar, Ertuğrul, Süheyl, Okan gibi isimler çok çalışarak A takıma yükseldiler. Altyapıda Emirhan Aydoğan, Berke Yılmaz çok çalışan oyuncular. Çalışa çalışa istedikleri yere gelecekler. Arada sırada Vakıfköy’e gidiyorum. Onların duygularını da anlıyorum. Biran önce A takıma çıkıp, kendilerini göstermek istiyorlar. Ben de çok erken A takıma çıktım. İlk maçıma çıktığımda elim ayağım titriyordu. U17-U18 takımında oynarken bile elim ayağım titriyordu ve biranda kendimi A takımda buldum. O özgüveni kazanmak lazım. Gelecekte altyapıdan oyuncular katkı sağlayacaktır."

"ÇEŞİTLİ MEVKİLERDE OYNAMAM BENİM İÇİN AVANTAJ"

Genç takımda forvetten, defansa kadar neredeyse tüm mevkilerde oynadığının hatırlatılması üzerine Ozan, “Futbola başladığım dönemde, forvet arkası oynuyordum. Daha sonra sağ açık, sağ bek, orta saha stoper , ön libero böyle devam etti. Hollanda maçından sonra A Milli Takım’da sakatlık olunca stoper hiç kalmadı. Fatih Hoca Lüksemburg maçında beni stopere koydu. Bu izlenimi vermek çok güzel bir şey. Hocalarım düşünmeden beni o mevkilere koyabiliyorlar. Günümüz futbolunda çok yönlü oyuncu olmak lazım. Her mevkii de oynayabilme özelliğim benim için artı bir özellik. Bu durum beni de mutlu ediyor. Benim oynadığım mevki de güçlü olmam lazım. Üstünlüğünü rakibine hissettirmen lazım ki forma giyebilesin."

"BEŞİKTAŞ MAÇLARINA ÜZÜLMÜŞTÜM"

Bu sezon ligde oynanan Beşiktaş maçlarına çok üzüldüğünü belirten Ozan Tufan, “İstanbul’da 3-2 ve Bursa’da 1-0 yenildiğimiz Beşiktaş maçlarına çok üzüldüm. İstanbul’da golü attık, beraberliği yakaladık ama bir anlık dalgınlığımız ile skoru koruyamadık. Zeminde çok yormuştu. Üzülmüştüm. Bursa’da oynadığımız ilk maçta da ilk yarıda Beşiktaş kalesinde birçok gol pozisyonuna girdik ama atamadık. Rakip ikinci yarıda yakaladığı iki pozisyonun birini gole çevirip, maçı kazandı. Bu maçlara üzülmüştüm."

"KUPAYI BURSA’DA KALDIRMAK İSTİYORUZ"

Bursa’da oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası finalinde kupayı kaldırmayı çok istediğini belirten Ozan, takımın moral motivasyonunun üst düzeyde olduğunu söyledi. Ozan lig ve kupa hakkında şu açıklamalarda bulundu; “Hem kupa, hem de ligde başarılı olmak istiyoruz. Kupa veya ligi bırakmak gibi bir düşüncemiz yok. Az maç kaldı. Kupa finali Bursa’da oynandığı için çok istiyoruz. Bursa’da kupayı kaldırmak istiyoruz. Ligde de tüm maçlarımıza galibiyet için çıkıyoruz. Morallerimiz de hiçbir sıkıntı yok. K.Erciyesspor maçımızı kazanmamız da bir moral oldu. Haftaya da Fenerbahçe ile oynayacağız. Biz rahat gideceğiz. Bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Stresli taraf onlar olacak. Biz zaten soğukkanlı bir takımız ve istediğimiz, almak için maça gideceğiz. Ligin 26 haftalık dilimi geride kaldı ve bu süre içerisinde takımımız çok iyi hücum yapabildiğini ve. defansta da iyi olduğunu gösterdi. Ama hatalarımız da oldu. Bu hatalarımızda puanlara yansıdı. Biz, her hata yaptığımızda gol yedik. Bu hatalara en az indirip puanlar toplasaydık lider olabilirdik. İnanılmaz bir futbol oynuyoruz. Milli takımda herkes Bursaspor’un çok iyi futbol oynadığını söylüyor. Zaten 6 futbolcunun milli takıma davet edilmesi bunu gösteriyor. Bizim takımımız çok fazla tecrübeli değil. Bunun eksikliğini yaşadık. Zaman zaman skoru koruyamadık."

"ŞENOL HOCA İNSANI ÇOK RAHAT ETKİLEYEBİLİYOR"

"Şenol Hoca dışarıdan bakınca farklı, içerden bakınca çok farklı. Şenol Hoca diyaloglarıyla insanın kararlarını çok rahat şekilde değiştirebilir. Sezon başında yaşadığım sıkıntılarım vardı. Kendisi ile yaptığım görüşmelerde yanından hep olumlu ayrıldım. İnsanı çok rahat etkileyebiliyor. Bilgisiyle, disipliniyle çok farklı. İdmanlarda ve maçlarda bu farklılık Şenol Hoca’nın gelişiyle görüldü. Taraftarlarımızda çok seviyor. Büyük bir kariyeri olan hocamız. Karakteri de çok güçlü. İnşallah bizimle devam eder”

"İNGİLTERE’DE OYNAMAK İSTERİM"

Avrupa’da futbol yaşantısını sürdürmeyi çok istediğini belirten Ozan, en beğendiği ligin ise İngiltere Premier Ligi olduğunu söyledi. Ozan Tufan sözlerini şöyle sürdürdü; “Hedefim çocukluğumdan beri atmosferini ve futbolunu çok beğendiğim İngiltere Premier Ligi’nde oynamak. Ligde en alt sıralarda yer alan takım ile şampiyonluğa oynayan takım arasındaki maçların bile sonuçları kestirilemiyor. O ligde oynamak isterim.”

"TARAFTARIMIZI STADIMIZA BEKLİYORUZ"

Ozan Tufan röportajın sonunda taraftarlara mesaj gönderdi. Taraftarlara çağrıda bulunan Ozan, “Benim tek üzüldüğüm nokta şu, Altyapıda oynarken tribünler hep doluydu. O dönemde ben bu seyircinin önünde oynayayım başkada bir şey istemiyorum derdim. Bu sezon Konya’da 30 bin seyirci önünde oynadık ama bizim taraftarımızın yarattığı atmosfer yoktu. Bursaspor taraftarının coşkusu çok farklı. Son dönemde taraftarımız maçlarımıza çok fazla ilgi göstermiyor. Onlar geldiklerinde bize ekstra güç veriyorlar. Boş tribünler bizleri üzüyor. Kalan maçlarımızda taraftarlarımızı bekliyoruz. Onlar bizim arkamızda olduğu sürece başaramayacağız şey yok” dedi.