Gazete Vatan Logo
Galatasaray Özbek: Bu zafer planlamamız sonucudur

Özbek: Bu zafer planlamamız sonucudur

Başkan Adayı Özbek başarıyı, sezon başında çizdikleri yol haritasının getirdiğini söyledi:

Özbek: Bu zafer planlamamız sonucudur

G.SARAY’DA başkan adayı Dursun Özbek, dün GS TV’ye konuk oldu. Projelerini detayları ile anlatan Özbek, sezon başında yapılan transferlerin takıma şampiyonluğunu getirirken üreterek büyümenin en önemli örneğinin bu yıl olduğunu söyledi. Özbek, doğru planlama ile kendi döneminde başlayan hamlelerin başarıyı getirdiğini ifade etti: “10 transferimizin 9’u sahadaydı. Biri de kaleciydi zaten. Sermaye artışı G.Saray’a fayda getirdi.

ŞAMPİYONLUK sonrasında Devler Ligi’nden 50 milyon Euro bekliyoruz. Sponsorluklarda Şampiyonlar Ligi bonuslarımız var. Kombine satışları arttı. Toplamda 1 milyar lira yapıyor. O zaman eleştirildik ‘G.Saray bir inşaat firması değil’ diye. Ama bazı olaylar kaldıraç olarak kullanılmalı.

‘36 MİLYON EURO’LUK OYUNCU SATTIK. RAKAM ORTADA’

BİR planlamanın sonucudur bu. G.Saray’ın başarıya giden yoldaki duruşunu, sürdürülebilir başarıya ulaşmayı böyle başlattık. En zor dönemde biz arkadaşlarımızla görevdeydik.
PLANLAMA çerçevesinden yaparsanız döviz kuru sorun olmaz. Bu sezon başında yaptığımız buna örnektir. Bütün kulüplerin finansal sıkıntısı var. 2017-18 sezonunu ele alın. Planlama ile gelince bakın ne oldu? 40 milyon Euro bonservis ile oyuncu aldık. Ndiaye satışı da eklenince 35-36 milyon Euro’luk oyuncu sattık. 5 milyon Euro farkla yeni bir takım kurduk. Bu takım şampiyon oldu. Getirisi de ortada. Rakamlar net ortada. Aynı titizliği gelen yönetim göstermek zorunda.”
‘UEFA otel gelirini kabul ediyor’
“UEFA iki spor dışı geliri kabul ediyor. Biri mağazacılık ötekisi de otelcilik. Bunu herkes bilsin. Projelerin hangi noktadan ortaya çıktığını hatırlatalım.”
‘Köprüler yapıyoruz’
TARAFTARIN kolay gelmesi için stadın yakınına köprüler yapacağız. Salon projesi ile birlikte kulübe kira getirebilecek alanlar var. Aslanlı Yol’dan geldiğinizde 365 gün yaşanabilir bir alan olacak. Üretmek konusu işte buradan başlıyor. Atıl alanları kiralanabilir alan haline getirdik. Proje başlangıcımız geçmişten geliyor.”
‘Sermaye artışı 200 milyon lira getirdi’
“GAYRIMENKULLERİ değerlendirip geleceğe üreteceği faydaları sağlamak zorundaydık. Riva projesi yaptık, genel kurula gittik, müsaade aldık. İlk dilim para da şubatta geldi. 342 milyon TL. G.Saray Sportif AŞ’nin içine sermaye artış avansı olarak koyduk. G.Saray’ın çıkış noktasının başlama yeridir. Dövize endeksi banka borçlarının kapanması için de bankalara transfer etik. 95 milyon dolardı o zaman. Bugün doların durumunu düşünürsek G.Saray’a yarattığı faydayı görürsünüz.
BU sermaye avansı sonrasında G.Saray’da çalışan bir profesyonel ile SPK’ya gittik. Amacımızı anlattık. 21 milyon lira sermayedeyiz, bunun ivedilikle 500-600 milyon seviyesine çıkarmamız gerekiyor. iki kademede yapılması konusunda mutabakata vardık. 108 milyona çıkardık önce. 45 milyon lira geldi. 2. kademe için şubat ayında SPK buna onay verdi. 145 milyon lira da buradan geldi toplamda da 200 milyon seviyesine ulaştı.”
‘UEFA konusunda bilgi kirliliği var’
“UEFA, 3 sene içinde 30 milyon Euro’dan fazla zarar etmeyin diyor. 2014’te anlaşma yapılmış ama uyulmamış. Benim dönemimde UEFA ile görüşmeye gittik. “Siz anlaşmaya uymadınız. Siz bizi kandırdınız” dediler. Maaşlarda 65 milyon Euro limit koydular. Bilgi kirliliği var. Buna uyduk. Bunlara uymasak peşinen men edilirdik. Gayrimenkul projesi yapıyoruz, sermaye artışı yapacağız dedim. UEFA’nın G.Saray’a bakışı bu projeler üzerinden oldu.”
‘Ada A’dan Z’ye kaçak! Hukuka karşı gelemezdik’
“ADA’DA A’dan Z’ye her yer kacak. Belediye encümeninden 2011’de kaçak yerlerin yıkımı kararı alındı. Yönetim mahkemeye başvurup itiraz etti. Mahkeme kararı onayladı, yıkım kararı verdi, talebimizi reddetti. “Kaçak yapılaşma var gereğini yapın” diyor. Malın sahibi genel kurul, muhattabı da yönetim. 5-6 yıla kadar hapis cezası var. Temyize gittik, ben başkanken reddedildi. Büyükşehir bize yıkın diye mektup yolladı. Biz de “Biz yapamıyoruz” diye mektup yolladık. Hukuka karşı gelemezdik. Gereğini kendilerinin yapacağını söylediler. Bir sabah 05.30’da yıkıma geldiler.”

Haberin Devamı