Gazete Vatan Logo
Futbol Özdemir Cimbom’u çıldırttı

Özdemir Cimbom’u çıldırttı

Son toplantıda Gümüşdağ’ın Aziz Yıldırım’ın açıklamalarını okuması sonrası Özdemir’in “TFF’yle anlaşmıştık, şikeden 0 ceza alacaktık, artık zor” demesi Aslan’da bardağı taşırdı

Özdemir Cimbom’u çıldırttı

TFF’ye ihtarname yollayarak ‘Avrupa’ya gidemezsem suçlusu sizsiniz’ diyen G.Saray’ın bu hamlesinin ardında Özdemir’in cuma günü yaptığı açıklama yatıyor.

TFF’nin kendilerine ‘Cezasız olmaz’ dediğini belirten G.Saraylı yetkililer, TFF ile F.Bahçe arasında böyle bir ‘anlaşma’ yapıldığından şüphe ettiği için dünkü ‘ihbarnameyi’ yolladı.


TÜRKİYE Futbol Federasyonu, son günlerde çok ama çok zor günler geçiriyor. 26 Ocak’ta yapılacak genel kurul öncesi son görüşlerin alınabilmesi için cuma günü Ankara’da yapılan toplantı öncesi F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yaptığı açıklamayla zor duruma düşen federasyon, dün bu sefer Türkiye’nin bir başka demirbaşı G.Saray’dan beklenmedik bir yara aldı.

-SON olarak geçen perşembe Mehmet Ali Aydınlar’ı ofisinde ziyaret edip gelecekle ilgili planlar yapan başkan Ünal Aysal, dün ise artık sabrının taştığını net olarak gösterdi. Sarı-kırmızılılar kulüp avukatı aracılığıyla, Disiplin Talimatı’ndaki 58. madde ile ilgili İstinye’de toplanan TFF’ye yolladığı ihtarnameyle bir anlamda son uyarısını yaptı.

İHTARNAME ÇOK AÇIK

-ÇEKİLEN ihbarnamede federasyonun aldığı veya almadığı kararlardan dolayı, Türkiye’deki kulüplerin UEFA tarafından genel bir cezaya çarptırılması durumunda Türkiye Futbol Federasyonu’na karşı her türlü maddi ve manevi tazminat davası hakkının bulunduğunun altını çizen G.Saray, şu ifadeleri kullandı: “Toplantıda alınacak karar ve UEFA’nın vereceği ceza doğrultusunda G.Saray önümüzdeki yıl Avrupa Kupaları’na katılamazsa, bunun sorumlusu TFF’dir.”

-BU buz dağının sadece gözüken tarafı.. Şimdi VATAN Spor olarak bu ihtarnamenin esas sebebini sizlere açıklayacağız. İhbarnamenin çekilmesindek gerçek neden, son Ankara’daki toplantıda Aziz Yıldırım’ın yaptığı sert açıklamayı Göksel Gümüşdağ tarafından okunması ve bunun ardından da F.Bahçe Başkan Vekili Nihat Özdemir’in “Eyvah, şimdi yandık. Biz federasyonla anlaşmıştık, bu şike işlerinden 0 ceza ile çıkacaktık. Ama bu açıklamadan sonra bu olmaz” demesi.

-DAHA da açmak gerekirse. Ünal Aysal ve G.Saray yönetimi, TFF’yle bu süreçte dirsek temasındaydı ve federasyon sarı-kırmızılılara her seferinde “Ceza olacak, cezasız olamaz’”diyordu. Fakat Nihat Özdemir’in bu sözlerinden sonra G.Saray, F.Bahçe ile federasyon arasında böyle bir anlaşma yapıldığından endişelendi ve bu ihbarnameyi yolladı. Sürecin her kulüp için en az yarayla kapanmasını arzulayan Ünal Aysal, şu an TFF yönetimine oldukça kızgın..

‘26 Ocak geçerli, gündem de değişmiyor’

-TFF, dün İstanbul’da yaptığı toplantının ardından, beklenenin aksine hiçbir kulübe veya isme cevap vermedi ve sürecin olağan olarak işleyeceğini açıkladı. İşte TFF’nin 3 saat süren toplantı sonrası yaptığı açıklama:

-“13 Ocak’taki TFF-Kulüpler Birliği toplantısında, başkanlar tek tek dinlenmiş ve görüşleri alınmıştır. Bu görüşler, 16 Ocak’taki TFF Yönetim Kurulu’nda ayrıntılı olarak değerlendirilmiştir. Bunun sonucunda, 26 Ocak’ta yapılması planlanan TFF Olağanüstü Genel Kurulu, önceden ilan edilen gündem maddeleri ile gerçekleştirilecektir.”

G.Saray’a yanıt: ‘Her adımımız UEFA’ya uygundur’

TFF, G.saray’ın ihbarnamesine isim vermeden cevap verdi: “TFF’nin bugüne kadar aldığı karar ve işlemler; TFF kanununa, statüsüne ve hukuki düzenlemelerine uygun olduğu gibi; FIFA ve UEFA’nın uluslararası kural ve düzenlemelerine de harfiyen uygundur. TFF Olağanüstü Genel Kurulu’nda varılacak her sonucun da bu prensibe uygun olacağına inancımız sonsuzdur.

TFF Yönetim Kurulu kararlarını, bireysel açıklamalara dayanarak değil, futbol paydaşlarının görüşleri ışığında almayı prensip edinmiş, aynı prensiple de almaya devam edecektir.”

Haberin Devamı