Gazete Vatan Logo
Gençlerbirliği Özdilek patladı: Anlamıyorum!

Özdilek patladı: Anlamıyorum!

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek'ten çarpıcı açıklamalar!

Özdilek patladı: Anlamıyorum!

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, son dönemde yaşanan terör saldırılarıyla ilgili, "Nerede yaşanırsa yaşansın, saldırılara karşı tek vücut olmak, tek duruş sergilemek önemli" dedi.

Özdilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fransa'daki saldırılar sonrası alınan "UEFA organizasyonlarındaki maçlardan önce saygı duruşunda bulunulması ve futbolcuların siyah pazu bandıyla sahaya çıkması" kararını, milli takımlar düzeyinde doğru bulduğunu ancak bu konuda bir standardın da olması gerektiğini ifade etti.

A Milli Futbol Takımı'nın Yunanistan ile yaptığı özel maç sonrası, saygı duruşu ve rakip takımın milli marşının ıslıklanmasıyla ilgili Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in de serzenişte bulunduğunu hatırlatan Mehmet Özdilek, "İnsan hayatı çok önemli. Bir dakikalık saygı duruşunda bile bunu yerine getiren bir ülke değiliz. Komşumuzla maç yaparken, komşunun milli takım marşını ıslıklamalar, iki ülkenin başbakanı oraya gelirken yine aynı tavırlar... Yani böyle bir agresifliğimiz var. Bunu anlamıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye'de de şiddet olaylarının yaşandığını anlatan Özdilek, şöyle devam etti:

"Bunun Türkiye'de, Fransa'da ya da Afrika'da olması önemli değil. İnsan her yerde insandır. İnsan o değeri hakkediyordur. Burada insan ayrımı yapmak en düşünülmeyecek olgu olmalı. Ülkemizde, Avrupa'da ya da dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, saldırılara karşı tek vücut olmak, tek duruş sergilemek önemli. Biz ülke olarak bu karalılığı gösteriyoruz. Ümit ediyorum ki en son yaşanan trajik olay son olur. Bundan sonra insanlar yaşadıkları ülkelerde daha güvenli daha sağlıklı geleceğe bakabilirler. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Ümit ediyorum, yaşanan bu olay dünya liderleri arasında birleşmeyi güçlendirecektir."

"Türkiye turnuvalara renk katan bir ülke"

Mehmet Özdilek, Türkiye'nin Fransa'da yapılacak 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na renk katacağını ifade etti.

Turnuvalara nasıl başlandığının değil nasıl bitirildiğinin önemli olduğunu belirten Özdilek, "Elemelere çok kötü bir başlangıç yaptık. Beklentilerin altında bir milli takım vardı. Kuralar çekildiğinde Hollanda ve Türkiye grupta favoriydi. Hiç kimse Çek Cumhuriyeti ve İzlanda'yı işin içine katmıyordu ama futbol sahada oynanan bir oyun" diye konuştu.

Haberin Devamı

Milli takımın performansının giderek arttığını anlatan Özdilek, şunları kaydetti:

"Üstüne koyarak devam eden bir milli takım var. En genç milli takımlardan birine sahibiz. Bu tür turnuvalarda Türkiye, hep olmalı. Türkiye turnuvalara renk katan ülke olmuştur. Ülke tanıtımımız açısından değerli. Turnuvalara ara veren değil sürekli katılan bir milli takım olmalıyız. Ben milli takımın, Fransa'da büyük bir renk olacağını, sportif anlamda da büyük başarılara imza atacağını düşünüyorum."

A Milli Takım formasını ilk kez Yunanistan karşılaşmasında giyen futbolcuları Ahmet Çalık'ın, iyi bir performans sergilediğini söyleyen Özdilek, "Milli takımın önünde 6-7 aylık bir süreç var. Hazırlık maçlarında genç oyuncular denenecektir. Önünde çok uzun bir yol var. Bu yolu nereye kadar götüreceğine kendisi karar verecek. Büyük bir adım attığını düşünüyorum. Milli takımının stoper mevkisinde arayışlar olduğunu biliyorum. Sadece Ahmet için değil, genç oyuncular için EURO 2016 hedef olmalı" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

''Hamza Hoca'ya yapılanı doğru bulmuyorum"
Galatasaray'ın teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yollarını ayırmasıyla ilgili de değerlendirmede bulunan teknik direktör Mehmet Özdilek, "Hamzaoğlu olayının içeriğini bilmiyorum, medyadan takip ediyoruz. Hamza hocayla görüşmedim. Yapılanı çok doğru bulmuyorum. Geçen sene çok zor bir durumda görevi kabul etti. Yapabileceğinin maksimumunu yaptı. 3 kupa kazanarak sezonu bitirdi. Sezona da bence Galatasaray bu yarışın içinde olan, yine Avrupa'da elinde şansı bulunduran bir yapıdayken, bir anda tabii sizler gibi biz de şok olduk. Başarıysa başarı kriteri nedir onu bilmek önemli. Ama tabii bir de olayın içeriği bilmek lazım. Çok sağlıklı yorumu yapmam da çok doğru değil. Hamza benim çok sevdiğim, çok da başarılı bulduğum ve bulunduğu yeri de her yönüyle temsil eden, duruşuyla, tavrıyla çok değerli bir meslektaşım" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Trabzonspor yorumu

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında deplasmanda karşılaşacakları Trabzonspor'da, yönetim kurulunun seçim sürecinde olduğunu, teknik direktör ve bazı futbolcuların takımdan ayrıldığını ve ceza nedeniyle maçın seyircisiz oynanacağını anımsatan Mehmet Özdilek, "Trabzonspor her ne kadar kaos ortamında olsa da büyüklüğüyle bunları aşabilecek bir takım" dedi.

Teknik direktör değişikliğinin takımlara zaman zaman pozitif yansıdığını ifade eden Özdilek, şunları kaydetti:

"Trabzonspor, bu ülkenin lokomotif takımlarından biri. Büyük bir camia. Trabzonspor her ne kadar kaos ortamında olsa da büyüklüğüyle bunları aşabilecek bir takım. Zor bir maç oynayacağız. Seyirciyle oynamak mı oynamamak mı? Bazen avantaj gibi gözüküyor, bazen de dezavantaj olabiliyor. Açıkçası futbol arenasında seyirciyle oynamayı daha doğru buluyorum. Neler yapabileceğimizi karşılaşmada göreceğiz. Bulunduğu konum ne olursa olsun Trabzonspor, Trabzonspor'dur."

Öte yandan Mehmet Özdilek, sezonun devre arasında, ihtiyaca göre takım kadrosunu güçlendirebileceklerini de ifade etti.