Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Ozzie ile Tolgay'ın derdi tamamen duygusal

Ozzie ile Tolgay'ın derdi tamamen duygusal

Beşiktaş'ın en çok eleştirilen ikilisinin düşen performansıyla ilgili şok iddia...

Ozzie ile Tolgay'ın derdi tamamen duygusal

MALMÖ ve Konya maçlarında yaşanan kayıpların ardından milli takım arasıyla beraber toparlanması beklenen Beşiktaş, Göztepe deplasmanında aldığı yenilgiyle taraftarlarını şoke etti. G.Saray’ın puan kaybettiği haftada kazanması durumunda büyük avantaj elde edecek olan siyah-beyazlılarda Oğuzhan Özyakup kaçırdığı penaltı, Tolgay Arslan da kaybettiği topun İzmir ekibinin golü olarak geri dönmesindeki rolüyle maça damga vuran isimler oldu...

İKİSİ DE 2022’ye DEK UZATTI

ANCAK bu iki ismin diğer bir ortak noktası ikisinin de sözleşmesinin uzatılması. Tolgay’ın mukavelesi ocak ayında 2022’nin sonuna kadar uzatılırken Oğuzhan’la da geçen sezonun tamamlanmasıyla birlikte 2022’nin sonuna kadar nikâh tazelendi.

ÜCRET ve mukavele sürelerinin uzatılmasına rağmen performanslarıyla eleştirilen Oğuzhan ve Tolgay, Euro üzerinden yapılan sözleşmelerinin TL’ye dönüştürülmesine yaptıkları itirazla gündemde. Yayınlanan 12 Eylül 2018 tarihli 85 No’lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesi uyarınca kulüpler, Türk futbolcular ile döviz kuru üzerinden yaptığı sözleşmeleri 30 gün içerisinde TL’ye çevirmek zorunda. Yabancı oyuncular ise kapsam dışında.

Haberin Devamı

ORMAN DA ‘ÇEVRİLECEK’ DEDİ

KULÜPLER Birliği’nin 27 Eylül’deki toplantısının ardından vakıf ve Beşiktaş Başkanı Fikret Orman kulüpler olarak sözleşmelerin TL’yeçevrilmesi konusunda mutabık kaldıklarını açıkladı.

Euro’da kur olarak ocak ayındaki 4.53 baz alınırken ödeme tarihine, yani kararın alındığı eylül ayına kadar TEFE eklendiğinde kur 5.45 seviyesine geliyor. Beşiktaş’ta yerli oyuncular bu rakamı kabul ederken Oğuzhan ve Tolgay ise ücretlerinin Euro olarak ödenmesi konusunda ısrar ediyor. İki gurbetçi oyuncunun bu konudaki huzursuzluğunun hem kendi performanslarını hem de takımın bütününü olumsuz yönde etkilediği iddia ediliyor.
Güneş’in de kura itirazı var
ALMANYA’NIN Paderborn kentinde doğan Tolgay Arslan ile Hollanda Zaandam doğumlu Oğuzhan Özyakup ‘Türkiye’deki yerleşik insanlarla yapılan sözleşmelerin TL’ye döndürülmesi’ kararına itiraz ederken camiayı şok eden bir diğer ismin ise teknik direktör Şenol Güneş olduğu öğrenildi. Siyah-beyazlıların tecrübeli çalıştırıcısının kulübün değil, devletin aldığı karar olmasına rağmen yıllık ücretinin TL’ye dönüştürülmesini kabul etmediği ifade edildi.
SİYAH-beyazlılarda 2015-16 ve 2016-17 yıllarında şampiyonluk yaşayan ve sezon sonunda kulüple olan mukavelesi sona erecek olan 66 yaşındaki çalıştırıcının yıllık kazancı 2 milyon 250 bin Euro.

Haberin Devamı