Gazete Vatan Logo
Futbol Panzerlerin rakibi Slovakya

Panzerlerin rakibi Slovakya

EURO 2016'nın şampiyonluk favorilerinden Almanya, ikinci turda Slovakya ile karşılaşacak. Almanya ile Slovakya, saat 19.00'da başlayacak maçta 50 bin seyirci kapasiteli Pierre-Mauroy Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Maçı Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek."

Panzerlerin rakibi Slovakya

EURO 2016'da grup aşamasını gol yemeden geçen Almanya, bu istatistiğini Slovakya karşısında da sürdürüp çeyrek final biletini elde etme amacında. Ancak Almanya'nın karşısında, çok da kolay bir lokma olmayacak. Zira her ne kadar hazırlık maçı da olsa Slovakya, Almanya'yı sadece 1 ay önce hem de deplasmanda 3-1 yenerek rakibine ağır bir mağlubiyet tattırdı.

Almanya kalecisi Manuel Neuer de, Weiss ve Hamsik önderliğindeki Slovak hücumlarına çözüm üretmek zorunda olduklarının altını çizdi. Almanya-Slovakya maçına ev sahipliği yapacak Lille'deki Pierre-Mauroy Stadı'nda ise çimler değiştirildi. İki takım, turnuvada daha önce birer maç oynayıp kazandığı statta yeni çimler üzerinde kozlarını paylaşacak.

Turnuvada topa en çok sahip olan ve en isabetli ikinci pas yüzdesini tutturan Almanya'nın hücum hattının nasıl şekilleneceği merak konusu. Teknik direktör Joachim Löw; Ukrayna ve Polonya karşılaşmalarında ileri uçta Mairo Götze'ye şans verirken, Kuzey İrlanda maçına 11'de başlayan Mario Gomez, mücadelenin tek golünü kaydetmişti...

Haberin Devamı