Gazete Vatan Logo
NBA Paul Pierce da bırakıyor

Paul Pierce da bırakıyor

NBA'de bir dönem kapanıyor. Kobe Bryant, Tim Duncan ve Kevin Garnett'ın ardından Paul Pierce da basketbolu bırakıyor

Paul Pierce da bırakıyor

NBA takımlarından Los Angeles Clippers'ta oynayan Paul Pierce, bu sene kariyerinin 19. yılını tamamladıktan sonra emekli olacağını açıkladı.

Pierce, "theplayerstribune.com" adlı internet sitesinden yaptığı açıklamada, ekim sonunda başlayacak olan NBA sezonunun tamamlanmasının ardından basketbola veda edeceğini duyurdu.

Kariyerini, doğup büyüdüğü Kaliforniya eyaletinin takımlarından biri olan Clippers'ta noktalayacağını belirten Pierce, "Harika bir takımda iyi bir fırsata sahip olduğumu düşünüyorum. Şampiyonluk kazanmak için açız." ifadelerini kullanarak, son sezonunda tekrar NBA şampiyonluğunu elde etmek istediğinin sinyalini verdi.

Boston Celtics takımında 15 yıl oynayan, 2008'de tek NBA şampiyonluğunu yaşayan ve NBA Finalleri'nin "En Değerli Oyuncu" ödülüne layık görülen Pierce, "18 yıllık NBA kariyerimin ardından, her gittiğim şehirde bu sene son kez oynayacağıma inanmak zor. Bu yüzden, her antrenmanı, otobüs yolculuğunu, takımla akşam yemeğini ve sahaya çıkmayı özleyeceğim. Nihai hedefimize ulaşana kadar görevimi yapmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"The Truth" (Gerçek) lakaplı Pierce, 10 kez all-star takımında yer alırken, 2010'daki all-star etkinliğinde "3 sayı atma" yarışmasını kazandı.

Pierce, 1998 NBA draftında Boston Celtics tarafından 10. sıradan seçildikten sonra takımda 15 yıl geçirdi. Larry Bird ve John Havlicek gibi efsanevi Boston oyuncularından sonra Celtics'te 20 bin sayı barajını aşan üçüncü isim olan Pierce, Ray Allen, Reggie Miller ve Jason Terry'nin ardından NBA'de en fazla üç sayı kaydeden oyuncu konumunda.

Mo Williams da emekli oldu

Cleveland Cavaliers forması giyen Mo Williams, kariyerine son verdiğini açıkladı.

NBA'den yapılan açıklamada, 33 yaşındaki ABD'li oyun kurucu Williams'ın basketbol kariyerini noktaladığı bildirildi.

Utah Jazz tarafından 2003'te ikinci tur 47. sıradan draft edilen Williams, daha sonra Milwaukee Bucks, Los Angeles Clippers, Portland Trail Blazers, Minnesota Timberwolves, Charlotte Hornets ve Cleveland Cavaliers formaları giydi.

Haberin Devamı

Williams, geçen yıl Cavaliers ile şampiyonluk yaşadığı, 2009'da ise all-star seçildiği 13 senelik NBA kariyeri boyunca normal sezonda 13,2 sayı, 4,9 asist ve 2,8 ribaunt ortalamaları yakaladı.

(AA)