Gazete Vatan Logo
Futbol Pazarlık yapmam

Pazarlık yapmam

Bugün Türk futbolunun direksiyonuna geçecek olan M.Ali Aydınlar, açık konuştu

Pazarlık yapmam

TÜRK futbolu bugün patronunu seçiyor.. Ve bu büyük günün başrol oyuncusu Mehmet Ali Aydınlar, bugün aday olduğu TFF başkanlık koltuğuna oturmadan önce ekibini tanıttı. Maslak’taki Acıbadem Hastanesi’nde yönetim kurulu aday listesini açıklayan Aydınlar’ın ekibinde Göksel Gümüşdağ, Lütfi Arıboğan, Önder Karaduman, Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Kemal Olgaç, Cüneyt Tanman, Servet Yardımcı, Yunus Egemenoğlu, Mehmet Akif Üstündağ, Mehmet Baykan, Ergün Tekin, Arif Koşar ve Hakan Kanık yer aldı..

KALİTE GELİYOR!

ŞİMDİ sıra sizler için derlediğimiz Aydınlar’ın iddialı açıklamalarında: “Adayların tümünü kendim seçtim ve hiçbiri bir kulübün önerisi doğrultusunda listeye girmedi. Biz tamamen, rahat çalışabileceğimiz, özelliklerine uygun fonksiyonlarına görev yapabileceğimiz arkadaşlarımızı yönetim kuruluna aldık.

KİMSEYLE liste pazarlığı yapmadım. Önerileri değerlendirmedim. Hepsini farklı özelliklerinden dolayı aldım..

MHK başkanlığına Yusuf Namoğlu, Tahkim Kurulu başkanlığına da Hasan Gerçeker’i getireceğiz.. Bize ve kurullarımıza sonuna kadar güvenebilirsiniz. Türk futbolunda ciddi kalite getirecek, futboldaki anlayışı değiştirecek, daha ileriye taşıyacak, geleceğe yatırım yapacak vizyonla ve tamamen kurumsal bir kimlikle bu federasyonu yöneteceğimizi göreceksiniz.

‘O ÖZGENER’İN FİKRİ’

FUTBOL, toplumun her kesiminin fikir sahip olduğu bir spor dalı. Fakat doğrusunu ifade etmek gerekirse Spor Toto’nun tüm gazetelerde çıkan ilanını çok şık bulmadım. Herkes kendi işini yaparsa daha doğru olur, bize yol göstermişler teşekkür ediyoruz.

TÜRK futbolunda en büyük sorunun kulüp yöneticileri olduğu fikri Mahmut Özgener başkanın. Onun benden fazla deneyimi var, öyle yorumlamış.. Karakterim gereği herkesle mesafeli ama karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan ilişkilerim söz konusudur. Başkanlarla aynı şekilde ilişki kuracağım.

AĞZIMDAN çıkan bir cümlenin bu kadar yoğun eleştiri alacağını tahmin etmemiştim. Bu yüzden bundan sonra daha dikkatli olmak durumundayım. Ben ‘Başka aday olursa kaos çıkar’ı, o günkü koşullarda söyledim. Şu an 5 aday var ve inşallah daha çok olur.”

‘YABANCI SERBEST’ DEMEDİM!

“Bugüne kadar, ‘Yabancı sayısı serbest kalacak’ diye bir açıklama yapmadım. Önemli olan kulüplerimizin sorunlarına çözüm getirmek. Ben bu konuyu masaya yatıracağımızı, tarafların görüşlerini alıp faydalı olacak bir sistemi getireceğimizi söyleyebilirim.”

‘Bana isim verilirse eve dönerim’

MHK’nin başına geçecek olan Yusuf Namoğlu, “Ekibim şimdiden hazır.. Buna dışarıdan bazı isimler empoze edilirse hemen evime dönerim.”

MEHMET Ali Aydınlar’ın bugünkü olağan kongrede Merkez Hakem Kurulu’nun başına getireceğini açıkladığı Yusuf Namoğlu, önemli açıklamalar yaptı: “Bu görevi önceden de kabul edebilirdim. Ancak Sayın Hasan Doğan’la yaptığım görüşmede dışardan komiteye girmesi istenen bazı kişiler olduğu bana empoze edildi. Ben de kendisinin bir kahvesini içip döndüm.

‘YÜZDE 99 TAMAM’

EKİBİM hazır ancak isimleri Sayın Mehmet Ali Aydınlar’a ilettim. Kendisi kongrede kitapçığa koyacak. Sonuç olarak yüzde 99 ‘Tamam’ dedik. Bunun dışında başka bir seçenek olmaz. Aydınlar çok mükemmel bir insan. Bana her türlü garantiyi verdi. Benim karakterimi, duruşumu bilen biliyor. Komiteye futbolumuza yararlı olabilecek isimleri aldık. Ancak dışardan alınmasını istenen bir takım isimler empoze edilirse, düşünmeden evime dönerim.”

Kimdir?

Namoğlu, FIFA kokartlı eski hakemlerimizden.. Halen FIFA gözlemcisi olarak görev yapıyor. 5 yıl Beşiktaş Belediye Başkanı olarak görev yapan Namoğlu, ANAP hükümeti döneminde de milletvekili seçilmişti.

Gerçeker tam isabet

AYDINLAR’IN spor kamuoyuna açıkladığı yönetimi ile diğer kurul başkanları içinde en olumlu tepkiyi eski Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker aldı. Tarafsız kimliği, Türk Hukuk camiasındaki saygın yeri ve futbola olan ilgisi nedeniyle tüm kulüplerin sıcak yaklaştığı Hasan Gerçeker’in Tahkim Kurulu başkanlığı büyük beğeni topladı.

KULÜP başkanları geçmiş dönemdeki Tahkim kararlarındaki tartışmaların bundan böyle yaşanmayacağını, aksine Gerçeker’in adil olacağına inandıklarını ve verilecek kararlardan dolayı sıkıntı yaşanmayacağını dile getirdiler.

Kimdir?

2008’de Yargıtay Birinci Başkanı olan Gerçeker, 1 Haziran 2011’de yaş haddinden emekli oldu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1970’te bitirdi, Cumhuriyet Savcı Yardımcılığı, Askeri Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Yardımcılığı yaptı..

Lütfi Arıboğan

Aydınlar’ın 1. başkan vekili olacak.. Eski milli (243 defa)basketbolcu.. 2005’ten beri TFF’de görev alıyor ve UEFA Pazarlama Komitesi başkan vekili.

Göksel Gümüşdağ

Gümüşdağ, 2. başkanvekili olacak.. Elektronik San. ve Tic Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı.. İstanbul BŞ başkanlığı ve Kulüpler Birliği başkanvekilliği yaptı. 2004-06 yılları arasında Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyeliği yaptı..

Hakan Kanık

İstanbul BŞ’de 3 sene yöneticilik yaptı.. 2008’den bu yana TFF’de Ümit Milli Takım Sorumlusu..

Arif Koşar

Manisa Ticaret Odası Başkanı.. 22 yıl Manisaspor’da ve sonrasında da TFF Yönetim Kurulu’nda görev aldı.

Ergün Tekin

İnşaat ve turizm alanlarında şirketleri olan Tekin, 1994-98 yılları arasında Kırıkkalespor başkanlığı yaptı.

Mehmet Baykan

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı.. 2004-06 ve 2008’den bu yana TFF yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor.

Akif Üstündağ

Bank Asya’da 1999’dan bu yana yöneticilik yaptı.. 2005-11 arası Voleybol Federasyonu Asbaşkanı’ydı.

Yunus Egemenoğlu

Egemenoğlu Hukuk Firması Başkanı.. Bursaspor’da ve Kulüpler Birliği’nde görev aldıktan sonra TFF Yönetim Kurulu üyeliği yaptı.

Servet Yardımcı

Yardımcı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı.. Özgener döneminde başkan vekilliği yaptı.

Cüneyt Tanman

17 yıl profesyonel futbol oynadı, G.Saray kaptanlığı yaptı.. Daha önce TFF A Milli Takım Menajerliği ve G.Saray da Sportif Direktörlük görevini de üstlendi.

Kemal Olgaç

Allianz Yönetim Kurulu üyesi.. Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Yönetim Kurulu üyeliği ve TSEV Sigorta Eğitim Vakfı Başkanı.

Erhan Kamışlı

Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi.. Medline Sağlık Grubu Başkanı ve BSK Hastaneleri Yönetim Kurulu başkanlığı yapmakta.

Hüsnü Güreli

Güreli Yeminli Mali Müşavirlik ve Denetim Şirketleri Yönetim Kurulu Başkanı.. Beşiktaş’ta başkan vekilliği yaptı.

Önder Karaduman

Elektrik Üreticileri Derneği Başkanı.. Trabzon, Boks, Yüzme, Tenis ve Otomobil Sporları Federasyonları’nda görev aldı.

Haberin Devamı