Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Pektemek ameliyat olacak

Pektemek ameliyat olacak

Beşiktaşlı futbolcu Mustafa Pektemek'in, burnu ve yüzünün elmacık kemiklerinin olduğu bölümlerde kırıklar oluştuğu tespit edildi.

Pektemek ameliyat olacak

Kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık, "Beyninde herhangi bir kanama ve bir hastalık görünmüyor. Göz kapağında yaralar var ve dikiş atıldı. Maalesef kırık bulunuyor. Burnunda ve elmacık kemiklerinin bulunduğu bölgeden farklı yerlerden kırık meydana geldi, ameliyat olması gerekiyor" dedi.

Maçın ikinci yarısı Demba Ba'nın yerine oyuna giren Mustafa Pektemek, Belkalem ile girdiği pozisyonda kafa kafaya çarptı. Sahada kanlar içinde kalan Mustafa Pektemek, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tetkiklerinde burnunda ve yüzünün elmacık kemiklerinin olduğu bölgede kırıklar olduğu saptandı. Kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık, "Mustafa Pektemek, ikinci yarı hava topunda çarpıştı ve ilk geldiğimizde bilinç kaybı bulunmuyordu. Burnunda ve gözünden yaralandı. Kırık şüphesi vardı. Çok şiddetli kanadığı için tıp fakültesine getirdik. Burada farklı branşlarda doktorlar muayene etti. Aynı zamanda tomografi çekildi. 'Beyninde her hangi bir kanama ve bir hastalık görünmüyor. Göz kapağında yaralar var ve dikiş atıldı. Maalesef kırık bulunuyor. Burnunda ve elmacık kemiklerinin bulunduğu bölgeden farklı yerlerden kırık meydana geldi, ameliyat olması gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Karanlık, futbolcunun ne kadar sahalardan uzak kalacağı konusunda açıklama yapmaktan kaçındı.

Konya'daki hastanede yapılan ilk tedavilerinin ardından Mustafa Pektemek'in müşahede altında tutulmasına karar verildi. Bunun üzerine özel bir odaya alınan Mustafa Pektemek'in sabaha kadar başından ayrılmayan Kulüp Doktoru Karanlık, ameliyatın İstanbul'da olmasına karar verildiğini belirtti. Mustafa Pektemek, Maslak Acıbadem Hastanesi'nde ameliyata alınacak.

AMBULANS UÇAK İLE İSTANBUL'A GELDİ

Mustafa Pektemek'in sabah erken saatlerdeki son kontrolünün ardından, talihsiz futbolcu özel ambulans uçak ile İstanbul'a getirildi. Yürüyebildiği gözlenen Mustafa Pektemek'in gözünde morluklar olduğu ve dikiş atıldığı görüldü.

FUTBOLCU ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Kaleci Tolga, Olcay, Veli ve Cenk, Meram Tıp Fakültesine gelerek arkadaşlarına Mustafa Pektemek'i yalnız bırakmadı. Pektemek ile görüşen futbolcular geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra hastaneden ayrıldı.

Haberin Devamı