Gazete Vatan Logo
Basketbol Periler’in Tangosu çok farklı!

Periler’in Tangosu çok farklı!

28 dakika oyunda kalan Lara Sanders 18 sayı ve 13 ribauntla double-double yaparak yıldızlaştı. Ay-yıldızlılar bugün 21.30’da Kamerun ile kozlarını paylaşacak.

Periler’in Tangosu çok farklı!

KADIN Basketbol Milli Takımı 2015’te 5. olarak Fransa’da düzenlenen ve 12 ülkenin 2016 Olimpiyat Oyunları (Rio) vizesi almak için 4 ayrı grupta mücadele edeceği elemelere katılma hakkı elde etmişti. B Grubu’nda ilk ve en önemli maçımızı Arjantin ile oynayıp 66-38 kazandık. Maça Sanders’ın 10 sayısı ile başlayıp giderek farkı açtık. Arjantin koçu Santander savunma değişiklikleri yapsa da milli takımımız verdiği doğru tepkilerle sayı farkının kapanmasına izin vermedi ve maçın kontrolünü elinde tuttu. Bireysel ve takım olarak basketbol bilgimizin Arjantin’den oldukça yüksek olduğunu maçın devamında bize gösteren A Kadın Milli Takımımızı tebrik ediyorum.

YA SONRASI?

FRANSA’DAKİ turnuvaya başlarken amacımız grubu ilk sırada bitirerek A Grubu’nun 2. ile çeyrek final oynamaktı. İlk önemli adımı Arjantin galibiyeti ile attık. Çaprazdaki muhtemel rakibimiz Küba ya da Yeni Zelanda’dan biri olacak. Eğer bu eşleşmede işler bizim için kötü giderse olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazanacak 5. takım olmak için bir şansımız daha olacak, ama ben işimizi bu maça bırakmadan Rio biletini alacağımıza inanıyorum.

Haberin Devamı

BASKETBOLUN içinden gelen ve alt yapıları iyi tanıyan TBF Yönetim Kurulu üyesi Sayın Bahar Akgün, koç Ekrem Memnun ve ekibinin esas zor işi olimpiyat oyunları sonrası yapacakları stratejik planlama ile Türk kadın basketbolunun geleceğini belirleyecek olmaları.

KADIN basketbolumuzun jenerasyon değişikliği öncesi, Rio’daki olimpiyatlara vize alınırsa bu değerli jenerasyonumuz 2 olimpiyat turnuvasına katılma başarısından dolayı tarihe altın harflerle geçecek. Yolunuz açık olsun çocuklar!