Gazete Vatan Logo
Basketbol Periler'in kalbi Başkent'te kaldı

Periler'in kalbi Başkent'te kaldı

Çeyrek final için İstanbul’a geçen milliler, seyirciyi överek “Keşke finalleri de Ankara’da oynasaydık” dedi

Periler'in kalbi Başkent'te kaldı

Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası’nda grubunu 3’te 3 yaparak lider bitiren Potanın Perileri, Başkent seyircisinden çok memnun kaldı.

MOZAMBİK maçından sonra açıklamalarda bulunan başta kaptan Nevriye olmak üzere sporcular özellikle Fransa mücadelesine atıfta bulunarak, “O maçı kazandıysak bunda seyircilerin kesinlikle büyük etkisi oldu. Onların tezahüratları ve verdikleri destekle kaybediyormuş gibi görünen maçı 2. yarıda lehimize çevirmeyi başardık. Keşke finalleri de Ankara’da oynasaydık” diye konuştular.

KAPTAN Nevriye’nin “İstanbul’da seyirci gelmemesinden endişe ediyoruz” sözüne değinen koç Ceyhun Yıldızoğlu ise umutlu konuşarak, “Milli takımımızla hep daha ilerisini planladık. Üç büyük turnuva yaşamıştık, bu bizim için farklı bir durumdu ama ilk etabı başarıyla atlattık. Çok ritimli oynamasak da ama üç karşılaşmayı da kazanarak havamızı bulduk. Ankara’dan çok memnunuz. Bizi ayakta tuttular. İyi olmadığımız anlarda da bizi çok desteklediler ve final aşamasına geldik” dedi.

GENÇLİK ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç’la Mozambik maçı sonrası sporcuları kutlamaya katılan Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de, “Şu ana kadar her şey istediğimiz düzende gidiyor. Final ve madalya hedefimiz ve kızlarımız daha başarılı bir performansla buna başaracaklar diye umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.,

Haberin Devamı

Rakip Sırbistan

DÜNYA Kadınlar Basketbol Şampiyonası Eleme Turu'nda Küba'yı 86-79'luk skorla mağlup eden Sırbistan, çeyrek finalde Potanın Perileri'nin rakibi oldu. Sırbistan'da 21 sayıyla karşılaşmanın en skorer ismi olan Dabovic olurken 17 sayı üreten Milovanovic de galibiyette önemli rol oynadı.