Gazete Vatan Logo
Basketbol Periler Olimpiyat biletini kaptı!

Periler Olimpiyat biletini kaptı!

A Milliler, Olimpiyat Elemeleri çeyrek finalinde Küba'yı 26 sayı farkla yenerek üst üste 2. kez Olimpiyat vizesi almaya hak kazandı.

Periler Olimpiyat biletini kaptı!

Arjantin’e 28, Kamerun’a 26 sayı fark atan Perilerimiz dün Küba’yı da 71-45’lik skorla devirdi. Sanders

18 sayı, 6 ribaunt, 3 asistle maçın en skoreri olurken, Nevriye 17 sayı, 10 ribaunt ile double-double yaptı.

2016 Olimpiyat Oyunları vizesini almak için çıktığımız Küba maçında ilk çeyreğinde özellikle rakibin topla çabuk hareket eden kısalarını savunmakta zorlandık. Küba’nın kısaları savunmamızı kolay delerek skordan kopmadılar.
ORTALAMA 27 SAYI FARK
2. çeyreğin başında Millilerimiz alan savunmasına dönerek rakibin çemberimize doğru yaptığı dalışlarını ve sayı opsiyonlarını engelledik. Hücumda ise Şebnem’in üçlükleri, Olcay’ın ikili oyunları ile her seferinde sayı tehdidi yaratması hücumumuzu daha etkin hale getirdi. Sanders ve Nevriye’nin toplamda 25 sayısı ile maçın kontrolünü ilk devre bitmeden ele geçirmeyi başardık.
KÜBA maçının kırılmasını sağlayan, Ekrem Memnun’un portföyündeki alan savunması taktiği Rio’da rakiplerimizin korkulu rüyası olacağı mesajını verdi.
KÜBA kendi kapasitesini zorlasa, taktik savunmalar denese de Milliler savunma ve hücumdaki konsantrasyon ve disiplinini kaybetmeyince aradaki fark gittikçe açıldı. Rio için eleme maçlarına başlarken amacımız son gün maçlarına kalmadan Olimpiyat vizesi almaktı. Bunu ortalama 27 sayı farklık 3 galibiyet elde ederek başardık.
BEYİN FIRTINASI
BASKETBOLUN her evresinde emek vermiş TBF Yönetim Kurulu üyesi Sayın Bahar Akgün ve koç Ekrem Memnun’ u bekleyen iki önemli konu var: Olimpiyatta madalya kazanmak ve olimpiyatlar sonrası bu başarılı jenerasyonumuzun değişim sürecinde izlenecek stratejiyi belirlemek.
TÜRK kadın basketbolunun geleceğini belirleyecek bu planlama en az Rio’da alınacak madalya kadar önemli olacaktır. Bu karar alınmadan önce kadın basketbolunun ileri gelenleriyle fikir birlikteliğinin yapılacağı bir ‘beyin fırtınası’ bu planlamanın ilk adımı olmalı.
KADIN basketbolumuzun bu değerli jenerasyonu Londra’da ülkemize 5.’lik yaşatmıştı. Şimdi sıra Rio’da...
Güneş ufuktan şimdi doğar… Yürüyelim arkadaşlar!

Haberin Devamı