Gazete Vatan Logo
Basketbol Perilerin hedefi şampiyonluk!

Perilerin hedefi şampiyonluk!

Potanın Perileri Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor.

Perilerin hedefi şampiyonluk!

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2015 FIBA Kadınlar Avrupa Basketbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdürdü.

Geçtiğimiz yıl ev sahibi olduğu ve ilk kez katıldığı 2014 FIBA Kadınlar Dünya Şampiyonası'nı dördüncü olarak tamamlayan A Milli Takım, 2015 FIBA Avrupa Şampiyonası perdesini Romanya'da açacak. B Grubu'nda yer alan Türkiye, Yunanistan, Polonya, Belarus ve İtalya ile mücadele edecek. Potanın Perileri ilk maçını 11 Haziran'da Polonya'ya karşı oynayacak.

IŞIL ALBEN: "ÇOK ÖZEL BİR ANTRENÖRLE ÇALIŞMA ŞANSIMIZ VAR"

Milli Takım'ın başarılı oyuncusu Işıl Alben, Doğan Haber Ajansı'na (DHA) yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanacaklarına inandıklarını söyledi.

Alben, şampiyonaya az bir süre kaldığını belirterek, "Takım olarak kısa bir hazırlanma dönemimiz vardı. Ama bunu çok pozitif bir şekilde değerlendirdiğimizi düşünüyorum. Hazırlık maçlarında da zaman zaman istediğimiz seviyelere çıktık. Çok özel bir antrenörle çalışma şansımız da var. Avrupa Şampiyonası için çok az bir süre kaldı. Son hazırlıklarımızı yapıp altın madalyayla yurda dönmek istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Gruptaki şanslarını ise Alben, şöyle değerlendirdi;

"Şanslı bir grupta olduğumuzu söyleyebilirim. Rakiplerimiz çok tecrübeli ve ekol olmuş ülkeler. Ama biz ciddiyeti elden bırakmayıp doğru hamlelerle gruptan birincilikle çıkacağımızı düşünüyorum. Hedeflerimiz bu yönde. İnşallah maç günleri geldiğinde de her şey planladığımız gibi olur ve gruplarda kayıpsız olarak bir üst tura çıkabiliriz."

"HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK"

Son olarak hedeflerini şampiyonluk olduğunu sözlerine ekleyen Alben, "Geçmiş senelerde gümüş ve bronz madalyamız var. Buradaki çalışmalarımız da şampiyon olmak üzerine kurulu. Zaten Ekrem ağabeyin olduğu her yerde tek başarı şampiyonluktur. O da bize her zaman bunu söylüyor. Hedefimiz şampiyonluk. İnşallah tüm Türk halkının güzel enerjisi ve dualarıyla bunu başaracağız" diye konuştu.

ŞAZİYE İVEGİN: "EKSİK OLAN ALTIN MADALYAYI DA ALMAK İSTİYORUZ"

Takımın ikinci kaptanı Şaziye İvegin de, gümüş ve bronz madalyalarının olduğunu, eksik olan altın madalyayı da kazanıp yurda dönmek istediklerini ifade etti.

Haberin Devamı

Tecrübeli oyuncu, "Lig bittikten sonra uzun bir hazırlanma süremiz olmadı. Fakat yeni bir ekiple çok güzel hazırlandığımızı düşünüyorum. Ciddi bir tempoda hazırlandık. Kendimizi görme açısından da yurtdışında önemli turnuvalar oynadık. Gitmeden önce de Macaristan ile iki maç oynayacağız. Orada da eksiklerimizi göreceğiz. Takım olarak çok iyi hissediyoruz. Güzel bir birlik içindeyiz ve İnancımız tek, hedefimiz tek. Ülkemize 2.'lik ve 3.'lük madalyası getirdik ancak altın madalyayı getirmedik. Tek eksik kalan o. İnşallah hep beraber çok iyi bir ekip inancıyla, mücadelesiyle, en güzel basketbolumuzu oynayıp altın madalyayı ülkemize getirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Rakiplerle ilgili de konuşan Şaziye İvegin, "Yunanistan'la bir hazırlık maçı oynadık ve onları orada yenmiştik. Tabii ki turnuvanın havası farklı olacak. Ama ben diğer ülkelere göre kendi şansımızı çok daha yüksek görüyorum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

TUĞÇE CANITEZ: "BU SENE ÇOK İYİ HAZIRLANIYORUZ"

Fenerbahçe'de forma giyen milli basketbolcu Tuğçe Canıtez ise, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Tuğçe Canıtez, hazırlık dönemlerinin çok iyi geçtiğini dile getirerek, "Yurtdışında hazırlık maçları oynadık. Bu sene çok iyi hazırlanıyoruz. Hem de yeni bir takım ve yeni bir antrenöre sahip olmamıza rağmen. Şu anda hazırlık dönemimiz çok iyi geçiyor. İnşallah turnuvada da elimizden gelenin en iyisini yapıp, şampiyonluğa doğru oynayacağız" dedi.

"BELARUS BİZİ ZORLAYACAK"

Grupta kendilerini Belarus'un zorlayacağını belirten Canıtez, "Grubumuzda bizi zorlayacak takım Belarus olur. İçeriden zaten çok uzunlar. Ama inşallah elimizden geleni yapıp o maçı da kazanacağız. Hedefimiz şampiyon olmak ve inşallah da olacağız" diye konuştu.

AVRUPA ŞAMPİYONASI'NA DOĞRU

Romanya'nın ev sahipliğinde B Grubu'nda mücadele edecek olan Türkiye, Yunanistan, Polonya, Belarus ve İtalya'ya karşı tur için oynayacak.

Ekrem Memnun yönetiminde yeni bir döneme girecek olan Potanın Perileri'nin Romanya fikstürü şu şekilde:

Haberin Devamı

11 Haziran: Polonya - Türkiye

13 Haziran: Türkiye - Belarus

14 Haziran: Yunanistan - Türkiye

15 Haziran: Türkiye - İtalya