Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Perilerin Olimpiyat kadrosu belli oldu!

Perilerin Olimpiyat kadrosu belli oldu!

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın FIBA Kadınlar Olimpiyat elemelerinde mücadele edecek aday kadrosu belli oldu. Potonın Perileri, elemelerde Arjantin ve Kamerun ile karşılaşacak.

Perilerin Olimpiyat kadrosu belli oldu!

FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele edecek A Milli Basketbol Takımı’nın aday kadrosu belli oldu.

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 13-19 Haziran’da Fransa’nın Nantes kentinde organize edilecek FIBA Kadınlar Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele edecek A Milli Kadın Takımı’nın 15 kişilik aday kadrosu açıklandı.

Başantrenörlüğünü Aziz Akkaya’nın yaptığı milli takım aday kadrosuna şu oyuncular davet edildi:

Lara Sanders, Esra Ural, Pınar Demirok (Abdullah Gül Üniversitesi), Şaziye İvegin Üner, Ayşe Cora (Beşiktaş), Kübra İmren Ekşi (Basketbolu Geliştirenler Derneği), Tilbe Şenyürek, Pelin Derya Bilgiç (BOTAŞ), Yasemin Begüm Dalgalar (Edirne Belediyesi Edirnespor), Nevriye Yılmaz, Işıl Alben, Bahar Çağlar, Ayşegül Günay, Cansu Köksal (Galatasaray), Şebnem Kimyacıoğlu (Yakın Doğru Üniversitesi).

Aday kadroda yer alan oyuncular, 9 Mayıs Pazartesi günü Abdi İpekçi Spor Salonu’nda bir araya gelerek elemeler için ilk hazırlığı gerçekleştirecek.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisinde mücadele eden Fenerbahçe ve Hatay Büyükşehir Belediyespor’dan aday kadroda yer alacak oyuncuların isimleri, final serisinin ardından açıklanacak.

Haberin Devamı

Rakipler Arjantin ve Kamerun

Elemelerde B Grubu’nda yer alan A Milli Takım, grupta Arjantin ve Kamerun ile karşılaşacak.

Eleme maçlarında gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finaldeki ekipler, çapraz olarak eşleşecekler ve kazanan 4 takım direkt olarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkını elde edecek.

Grubunu ilk iki sırada bitirmesi halinde milliler, A Grubu’ndan gelecek takımla eşleşecek.

Çeyrek finalde mağlup olan 4 takım ise kendi aralarında yarı final ve final mücadeleleri yapacak. Finalde galibiyete ulaşan takım da, son takım olarak Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkını elde edecek.