Gazete Vatan Logo
Fenerbahçe Persie, Fener'e hayat verdi!

Persie, Fener'e hayat verdi!

Spor Toto Süper Lig'in son 2 haftasında 5 puan kaybeden, Türkiye Kupası'nda da Başakşehir'e elenerek büyük hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçe, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 mağlup ederek moral buldu.

Persie, Fener'e hayat verdi!

Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta kapanış maçında Ankara temsilcisi Gençlerbirliği'nin konuğu Fenerbahçe oldu.

Süper Lig'de oynadığı son 2 karşılaşmada 5 puan bırakarak, Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansını kaybeden Fenerbahçe, bu maçı kazanarak moral bulmak istedi. Başakşehir maçının

kadrosunu büyük oranda koruyan Fenerbahçe, Gençlerbirliği karşısına tek değiklikle çıktı. İlk iki takım adına da etkisiz geçerken, F.Bahçe'de uzun yıllar top koşturan Selçuk Şahin, müsabakanın 45+1'inci dakikasında frikikten attığı golle Gençlerbirliği'nin soyunma odasına 1-0 önde gitmesini sağladı.

Maçın ikinici bölümünde sarı-lacivertliler daha etkili olan taraftı. Sow ve Persie ile gol arayan Fenerbahçe, aradığı golleri; 49 ve 75. dakikalarda Hollandalı golcüsüyle buldu.

Sağ çaprazdan Lens'in yaptığı ortaya iyi bir kafa vuruşu yapan Persie, 49'da skora eşitliği getirdi. 75'de İsmail Köybaşı'na yapılan müdahale sonrasında çalınan penaltı atışında topun başına geçen Persie, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti ve skoru 2-1'e getirdi.

Haberin Devamı

Maçın kalan bölümlerinde başka gol sesi çıkmazken müsabakadan Fenerbahçe 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 60'a yükselten Fenerbahçe, Galatasaray'ı geçerek haftayı 3. sırada kapattı. 40 puanda kalan Gençlerbirliği ise 10. sırada yer aldı.