Gazete Vatan Logo
Futbol Pes milli takımı

Pes milli takımı

Dünya şampiyonası için başvuran 3 bin kişi, federasyon olmadığı için gönderilemedi.

Pes milli takımı

Genel Müdür Akgül, hazırlıkları başlatırken artık herkes lisanslı olarak yarışmalara katılacak

PES, Starcraft, Warcraft, Need for Speed, Counter Strike gibi sanal oyun hayranlarına müjde. Artık sizin de bir federasyonunuz var. Tutkunu olduğunuz oyunları Dijital Oyunlar Federasyonu bünyesinde, milli takım forması altında ve uluslararası rakiplere karşı oynayabileceksiniz.

Geçtiğimiz hafta Danışma Kurulu kararı sonrasında kurulan ve sanal oyunları bir çatı altında toplamayı amaçlayan Dijital Oyunlar Federasyonu’nun çalışmaya başlaması için Genel Müdür Yunus Akgül düğmeye bastı. Kısa sürede federasyonun faaliyete geçeceğini belirten Akgül, gerekçeleri şöyle anlattı:

‘3 BİN BAŞVURU VAR’

“Bu ay Seul’de dünya şampiyonası var. Türkiye’den gitmek için 3 bine yakın başvuru oldu. Ancak milli takımımız olmadığı için kimseyi gönderemedik. Bunun üzerine Digital Oyunlar Federasyonu’nu kurmak için çalışmalara başladık. Dijital platformda oynanan bütün oyunlar artık bu federasyona bağlı olacak.

Elbette kumar ve talih oyunları dahil değil. GSGM federasyonu kurduktan sonra hangi oyunların hangi yaş gruplarına uygun olduğu konusunda kategorizasyon yapacak..

4şiddet içeren oyunlara +18 veya +12 gibi kriterler getirilecek. Türkiye şampiyonası düzenlenecek. Yoğun ilgi olan internet kafelere kulüp olma hakkı verilecek. Buralarda oynayan kişilere de lisans çıkarılıp yarışmalara katılmaları teşvik edilecek. Maksat gelir elde etmek değil hizmet etmek ve bu oyunları kontrol altına almak. İlk başta 1 milyon lira harcanacak.”

Haberin Devamı