Gazete Vatan Logo
Beşiktaş PFDK cezayı kesti! Konya ve Beşiktaş...

PFDK cezayı kesti! Konya ve Beşiktaş...

PFDK, Konyaspor'a 5 maç, Beşiktaş'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi.

PFDK cezayı kesti! Konya ve Beşiktaş...

Süper Kupa'da yaşanan olaylardan dolayı Atiker Konyaspor 5, Beşiktaş bir maç seyircisiz oynama cezası alırken, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı "Ceza alırsak dünyayı ayağa kaldırırım" açıklaması sonrası PFDK'dan 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin TL para cezası aldı. "Umarım, TFF de UEFA'nın hatasına düşmez" diyen Orman'ın, bu cezanın verilmesiyle nasıl bir tutum sergileyeceği merak ediliyor.
Başkan Fikret Orman'ın bu cezaya sert açıklamalarla tepki göstermesi beklenirken, Beşiktaş Kulübü ise 1 maçlık seyircisiz oynama cezasına itiraz etmek için Tahkim Kurulu'na gitme kararı aldı.
Başkan Fikret Orman ve kulübe haksız ceza verildiğini düşünen siyah-beyazlılar, yasal sürecin ardından gerekli açıklamaların yapılacağını ifade etti.
ANTALYASPOR MAÇI SEYİRCİSİZ
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig İlhan Cavcav Sezonu'nun ilk maçında Antalyaspor ile 13 Ağustos Pazar günü Vodafone Park'ta oynayacağı maçta taraftarlarından faydalanamayacak.
KONYASPOR'UN GALATASARAY MAÇINDA DA SEYİRCİ YOK
Atiker Konyaspor ise Süper Lig'in 2. haftasında Gençlerbirliği, 4. haftasında Alanyaspor, 6. haftasında Akhisar Belediye, 8. haftasında Galatasaray ve 10. haftasında Osmanlıspor ile Konya Büyüşehir Belediye Stadyumu'nda oynayacağı maçları seyircisiz oynayacak.

Haberin Devamı

Yapılan açıklama şöyle;

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 10.08.2017 tarih ve 1 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

1- BEŞİKTAŞ A.Ş.'nin, 06.08.2017 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - ATİKER KONYASPOR Turkcell Süper Kupa müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 100.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

BEŞİKTAŞ A.Ş. başkanı FİKRET ORMAN'ın, sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı takdiren 45 GÜN HAK MAHRUMİYETİ ve 30.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

2- ATİKER KONYASPOR Kulübünün, 06.08.2017 tarihinde oynanan BEŞİKTAŞ A.Ş. - ATİKER KONYASPOR Turkcell Süper Kupa müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 5 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA ve 250.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Haberin Devamı

Aynı müsabakada ATİKER KONYASPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Süper Kupa Statüsü 10/D-3 maddesi uyarınca 100.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,