Gazete Vatan Logo
Futbol PFDK kararını açıkladı!

PFDK kararını açıkladı!

Mersin İdmanyurdu'nun seyircisiz oynama cezası para cezasına çevrildi

PFDK kararını açıkladı!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) , Futbol Disiplin Talimatı'nda yapılan revizyon sonrası bazı kulüplerin, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle geçen sezon aldığı ve infazı tamamlanmayan seyircisiz oynama cezalarında değişikliğe gitti.

Federasyondan yapılan açıklamada, kurulun, geçen sezon PTT 1. Lig play-off finalinde Mersin İdmanyurdu ile Samsunspor arasında İstanbul'da oynanan karşılaşmada taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Mersin İdmanyurdu'na verdiği 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 52 bin lira para cezasını, 10 bin lira para cezasına çevirdiği bildirildi.

Kurul ayrıca, Spor Toto 2. Lig takımlarından Hatayspor'un 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 65 bin lira para cezasını 4 bin liraya çevirdi. Spor Toto 2. Lig'e çıkan Fatih Karagümrük'ün yanı sıra Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Elibol Sandıklıspor'un, 1 resmi müsabakayı kendi sahasında oynama ve 10 bin 500 liralık cezaları bin lira olarak değiştirilirken, yine 3. Lig takımlarından Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un 1 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 21 bin lira para cezası da kurul tarafından 2 bin lira para cezası olarak belirlendi.

Haberin Devamı