Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Phillip Cocu'nun Beşiktaş'a hediyesi!

Phillip Cocu'nun Beşiktaş'a hediyesi!

Beşiktaş'ın PSV'den 3.5 yıllığına kadrosuna kattığı Fransız stoperin gelişiminde Hollandalı teknik direktörün çok büyük payı bulunuyor.

Phillip Cocu'nun Beşiktaş'a hediyesi!

Fenerbahçe’nin eski hocası Phillip Cocu, Monaco’dan özel olarak transfer ettirdiği Nicolas Isimat Mirin’le, birlikte çalıştıkları 4 sene boyunca hem taktik hem mental açıdan yakından ilgilendi. Marcelo’dan daha çok fiziksel özellikleriyle Atiba’ya benzeyen tecrübeli oyuncu; savunmadan başarılı top çıkarması, pas becerisi ve yakın markajı sevmesiyle dikkat çekiyor.

Beşiktaş’ın yeni transferi Nicolas Isimat Mirin, Fenerbahçe’nin eski teknik direktörü Phillip Cocu’nun favori futbolcularından biriydi. Fransız stoperi keşfeden isim olan Cocu, PSV’yi çalıştırdığı dönemde futbolcunun Monaco’dan kiralık olarak kadroya katılmasını sağladı. Kulüpten kalıcı transferi istemesiyle, Mirin bonservisiyle birlikte alındı.

Mirin, PSV’ye geldiği günden itibaren Cocu’nun üzerine en çok eğildiği isimlerden biri oldu. Sık sık kendisiyle özel görüşmeler yapan ve nasıl oynaması gerektiğini anlatan deneyimli teknik adamın tavsiyelerini dikkatle dinledi. Cocu’nun PSV’de yaşadığı üç şampiyonlukta kadronun önemli isimlerinden olan Mirin yıllar sonra “Kendimi artık daha komple bir futbolcu hissediyorum. Cocu’ya bu konuda çok şey borçluyum” demişti.

Haberin Devamı

27 yaşındaki stoper, fizik gücüyle öne çıkan bir isim değil. Ancak bir savunmacı olarak pozisyon bilgisinin ve oyunu okumasının kuvvetli oluşu, zamanında bizzat Cocu tarafından övülmüş bir futbolcu. Süratli ve uzun bacaklarının avantajını hem adımlamada hem de rakibin ayağındaki topa müdahale ederken kullanıyor. Dış görünüşü ve oyun stilindeki benzerlik nedeniyle Beşiktaş’ın ön liberosu Atiba’yı andırıyor. Savunmadan iyi top çıkaran ve pas becerisi yüksek bir isim olması, bu tip oyuncuları seven Şenol Güneş’in en çok hoşuna gidecek özelliği olacak gibi görünüyor.

Handikapı penaltı

Beşiktaş’ta daha önce forma giymiş bir başka eski PSV’li Marcelo’dan farklı bir futbolcu Mirin...

Fizik olarak Brezilyalı kadar öne çıkmasa da daha atik ve rakibe yakın oynayan bir futbolcu. Rakip oyunculara sıkı markajıyla tanınıyor. Bu yüzden bezdirici olabiliyor ancak bu zaman zaman penaltılara da neden oluyor. Sebebiyet verdiği gereksiz penaltılarla Hollanda ekibinin başına birçok kez iş açmışlığı var. Ne var ki oyuncunun bu eksiğini de Cocu ilginç bir yöntemle giderdi. Ceza sahasında ellerini kullanmaması için hocası tarafından antrenmanda ellerinde tenis toplarıyla eğitilmesinin ardından Mirin bu kötü alışkanlığından vazgeçti.

Haberin Devamı

Sakatlanmayan biyonik adam

Isimat Mirin istikrarlı yapısıyla öne çıkıyor. PSV’nin şampiyon olduğu geçen sezon 34 maçın 32’sinde forma giydi. Sadece şampiyonluk garantilendikten sonra 2 maçta dinlendirildi. Fransız oyuncu sakatlık nedir bilmiyor. Sakatlık yüzünden hiç maç kaçırmayan Mirin’in kart sorunu da yok. Deneyimli oyuncu profesyonel kariyeri boyunca ilk ve tek kırmızı kartını 2011-12 sezonunda Valenciennes’de oynadığı dönemde görmüştü.

İstanbul’a geldi, kontrolden geçti

Beşiktaş’ın 3.5 yıllığına resmen kadrosuna kattığı Nicolas Isimat Mirin, PSV kampından ayrılarak dün sabah erken saatlerde İstanbul’a geldi. Sağlık kontrolünden geçirilen Fransız stoper akşam Antalya’ya giderek takıma katıldı. Mirin ilk çalışmasına bugün çıkacak.

Haberin Devamı

‘İlginç ve iyi bir transfer’

Beşiktaş’ın yeni transferi Mirin, PSV TV’ye açıklamalar yaptı. Hollanda ekibinde çok iyi zamanlar geçirdiğini belirten futbolcu “Türkiye’de çok ünlü bir kulübe geldim. Beni gerçekten istediklerini bana gösterdiler. Ara dönemde transfer olmak benim için ilginç ve bir yandan da iyi oldu. Bu kulübe elimden geleni verebilmek ve kendimi gösterebilmek için gerekli motivasyona sahibim” dedi.

Kartal Mirin!

Beşiktaş, Nicolas Isimat Mirin’i resmen duyurdu. Yapılan açıklamada, “Beşiktaşımıza önemli hizmetlerde bulunacağına inandığımız Isimat Mirin’e başarılar dileriz” denildi. Fransız futbolcu, “kartal” pozu vermeyi ihmal etmedi.

(Skorer)