Gazete Vatan Logo

Pınar Karşıyaka 152. kez!

Geçen sezon ilk kez THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden ve ligden elendikten sonra ULEB Avrupa Kupası'na da son 16 turunda veda eden Pınar Karşıyaka, bu sezon ilk kez düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden 4 ekipten biri olacak. Daha önce Euro Challenge Kupası'nı finalde kaybeden yeşil-kırmızılı ekip, yarın oynayacağı müsabakayla Avrupa kupalarında 152. karşılaşmasına çıkacak

Pınar Karşıyaka 152. kez!

Geçen sezon ilk kez THY Avrupa Ligi'nde mücadele eden ve ligden elendikten sonra ULEB Avrupa Kupası'na da son 16 turunda veda eden Pınar Karşıyaka, bu sezon ilk kez düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden 4 ekipten biri olacak.

Avrupa kupalarında ilk olarak 1975-1976 sezonunda Koraç Kupası'nda mücadele eden Pınar Karşıyaka, 2010-2011 sezonunda FIBA EuroChallenge Kupası'nda çeyrek finale çıkmayı başardıktan sonra aynı kupada 2012-2013'te finalde Rus ekibi Krasnye Krylia'ya 77-76 yenilerek kupaya uzanamamıştı.

2014-2015'te ULEB Avrupa Kupası'nda çeyrek finale kadar çıkan yeşil-kırmızılı ekip, geçen yıl aynı kupayı müzesine götüren Galatasaray Odeabank'a son 16 turunda elenmişti.

Bu sezon Banvit, Beşiktaş Sompo Japan ve Muratbey Uşak'la FIBA Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Pınar Karşıyaka, (B) Grubu'nda Fransa'dan Le Mans, İtalya'dan Umana Reyer, Rusya'dan Avtodor Saratov, Ukrayna'dan Khimik, İsrail'den Maccabi Rishon Rand Media, Finlandiya'dan Kataja ve Romanya'dan CSM Oradea ile mücadele edecek.

Haberin Devamı

Yeşil-kırmızılı ekip kupadaki ilk maçında yarın Rumen temsilcisi CSM Oradea ile deplasmanda karşılaşacak.

Avrupa'da 152. karşılaşma

Avrupa kupalarında 152. maçına çıkacak Pınar Karşıyaka'nın 151 maçta 72 galibiyet, 78 mağlubiyet ve 1 beraberliği bulunuyor. Bu müsabakalarda 11 bin 876 sayı atan yeşil-kırmızılı ekip, potasında 11 bin 802 sayı gördü.

Şimdiye kadar 26 farklı ülkeden takımlarla mücadele eden Pınar Karşıyaka, Fransız temsilcileriyle 13, Belçika ve Türk takımlarıyla on ikişer, Rus ekipleriyle 11, Bulgaristan ve Yunanistan'dan ise onar takımla mücadele etti.

Rakipler

Başantrenörlüğünü Erman Kunter'in yaptığı Fransız temsilcisi Le Mans, kendi liginde oynadığı ilk 4 maçta ikişer galibiyet ve mağlubiyet aldı. Fransız ekibinin kadrosunda daha önce Muratbey Uşak'ta mücadele eden Giordan Lee Watson yer alıyor. Pınar Karşıyaka ile daha önce 2010-2011 sezonunda ULEB Avrupa Kupası ön eleme turunda karşılaşan Le Mans, iki maçı da kazanarak adını gruplara yazdırmıştı.

Haberin Devamı

İtalya Ligi'nde ilk 3 haftayı 2 galibiyet ve 1 yenilgiyle geçen Umana Reyer, Pınar Karşıyaka ile daha önce Koraç Kupası'nda oynadığı iki maçı da kazanmıştı. Umana Reyer'i 2011'den bu yana Walter De Raffaele çalıştırıyor.

Sergey Mokin'in çalıştırdığı Rus ekibi Avtodor, daha önce Türk ekipleriyle oynadığı 12 maçta 4 galibiyet ve 8 yenilgi aldı. VTB Ligi'nde 3 müsabakada 1 galibiyet ve 2 yenilgi alan Avtodor, geçen sezon ULEB Avrupa Kupası'nda aynı grupta yer aldığı Beşiktaş'ı 2 maçta da mağlup etmişti.

Ukrayna ekibi Khimik'i Vitali Stepanovski çalıştırıyor. Türk ekipleriyle daha önce 8 kez karşılaşan Khimik, bu müsabakalarda dörder galibiyet ve mağlubiyet aldı.

Kendi liginde ilk 2 maçında 1 galibiyet ve 1 mağlubiyetle sahadan ayrılan Maccabi Rishon Rand Media ekibini Arik Shivek yönetiyor. İsrail temsilcisi daha önce Türk ekipleriyle yaptığı 4 maçı da kaybetti.

EuroChallenge Kupası'nda 2012-2013 sezonu son 16 turunda Pınar Karşıyaka ile aynı grupta yer alan Kataja, İzmir'deki müsabakayı kaybetmiş, Finlandiya'da ise kazanan taraf olmuştu.

Haberin Devamı

Kendi liginde 4 maçtan üçünü kayıpsız geçen Rumen temsilcisi CSM Oradea'da daha önce TOFAŞ ve Petkim'de mücadele eden Sean Denilson forma giyiyor.