Gazete Vatan Logo
Futbol Polat'a karşı aday!

Polat'a karşı aday!

Liseli olması gerekçesiyle seçimde Sarı-Kırmızılı üyelerin birçok kesiminden destek alacağı kesin olan Mehmet Helvacı'nın başkan adayı olması için çalışmaların başladığı öğrenildi.

Galatasaray'ın 2. Başkanı Mehmet Helvacı, Sarı-Kırmızılı kulübün dün yapılan aylık Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşma açık şifreler içeriyordu. Helvacı, şirket birleşmesini tamamen kendisinin gerçekleştirdiğini söyleyerek adeta baştan Adnan Polat'a meydan okudu.

POLAT'A KARŞI BAŞKAN ADAYI MI?

Mehmet Helvacı'nın Divan'da yaptığı konuşmada şirket birleşmesine tamamen kendisine maletmesinden Divan'a katılmayan başkan Adnan Polat'ın rahatsız olduğu sızan haberler arasında. Sarı-Kırmızılı camiada birçok kişi Mehmet Helvacı'nın gelecek seçimde aday başkan Adnan Polat'ın karşısına çıkacağını dile getiriyor.

SEZGİN'İ İSTEMİYORDU

2. Başkan Mehmet Helvacı'nın Rijkaard'ın gönderilmesinin yanısıra Sportif Direktör Adnan Sezgin'in de görevine son verilmesini istediği ancak yönetimde birçok kişi Helvacı ile aynı görüşte olmasına rağmen başkan Adnan Polat'ın, Sezgin'in görevine son vermediği gibi GSTV'de şifre çözdürüp Sezgin'i aklayıcı yayın yaptırılmasına içerlediği ileri sürülüyor.

ŞİRKET BİRLEŞMESİNİ BEN YAPTIM

Galatasaray Yönetimi'ndeki iç karışıklık bir kez daha su yüzüne çıktı. Sarı-Kırmızılı kulübün aylık Divan Toplantısı son ayların en hararetli toplantılarından birine sahne olurken, Divan'da yönetim adına söz alan 2.Başkan Mehmet Helvacı'nın yaptığı konuşma Sar-Kırmızılı camiada tartışılmaya başlandı. Başkan Polat'ın özel işlerini ileri sürerek katılmadığı toplantıda, Helvacı, Polat Yönetimi'nin 2 yıllık icraatı süresince en önemli başarısı olarak gösterilen şirket birleşmesini tamamen kendisinin gerçekleştirdiğini söylemesi başta başkan Adnan Polat olmak üzere birçok yönetim kurulu üyesini şaşkınlığa uğrattı.

CANAYDIN GÖREVİ BANA VERDİ

Başkan Adnan Polat'ın geçtiğimiz Mart ayında yapılan seçim öncesinde en önemli propaganda malzemesi olarak ileri sürdüğü ve kendisinin gerçekleştirdiğini hemen her yerde söylediği şirket birleşmesine ise bu kez 2. Başkan Mehmet Helvacı sahip çıktı. Mehmet Helvacı, Divan'da yaptığı konuşmada, "Şirket birleşmesinin olmazsa olmaz olduğunu merhum başkanımız Özhan Canaydın'a anlattım. O da ikna oldu ve şirket birleşmesini gerçekleştirmem için beni görevlendirdi. Canaydın döneminde başladığım çalışmalar nihayet tamamlandı. Bana bu konuda kulüp genel sektereti Selçuk İren ve Bana bu konuda kulüp genel sektereti Selçuk İren ve Sportif A.Ş Genel Müdürü Ebru Köksaldı katkı sağladı" açıklamasında bulunması ve şirket birleşmesinden yönetim kurulundan hiç kimsenin adını anmaması manidar olarak karşılandı.

POLAT BU AÇIKLAMAYA NE DİYECEK?

Mehmet Helvacı'nın yaptığı bu konuşmanın en başta Başkan Adnan Polat'ı şaşkınlığa uğrattığı hatta fazlasıyla üzdüğü öğrenildi. Divan Toplantısı'na katılmayan başkan Adnan Polat, Helvacı'nın bu çıkışına nasıl bir tepki vereceği merakla bekleniyor. Ancak Sarı-Kırmızılı camiadan sızan haberler şunu gösteriyor ki, 2.Başkan Mehmet Helvacı'nın gelecek seçim döneminde başkan Adnan Polat'a karşı aday olacağı yönünde. Liseli olması gerekçesiyle seçimde Sarı-Kırmızılı üyelerin birçok kesiminden destek alacağı kesin olan Mehmet Helvacı'nın başkan adayı olması için çalışmaların başladığı öğrenildi.

YÖNETİMDEN SEZGİN ALEYHTE OY ÇIKTI

Mehmet Helvacı'nın Polat'a başkaldırısında bardağı taşıran nokta ise Adnan Sezgin'in görevine devam etmesi oldu. Yönetim, Rijkaard'la yolları ayırırken, Sportif Direktör Adnan Sezgin'inde görevine son verilmesini gündeme aldı. Yönetim kurulu toplantısında oylama yapıldı ve Sezgin'in görevine son verilmesi kararı çıktı. Ancak Başkan Adnan Polat, yönetimin bu kararını veto ederek, Sezgin'in görevde kalmasını sağladı. Ayrıca Adnan Polat, Sezgin için GSTV'de bir program yapılmasını tasarladı. Başkan'ın isteği üzerine GSTV'nin şifresi ilk kez Adnan Sezgin için açıldı. Programa konuk olan gazetecileri Başkan Adnan Polat bizzat arayarak katılmalarını istediği öğrenildi. Bu gelişmelerden rahatsız olan 2.Başkan Mehmet Helvacı'nın gemileri yaktığı ve şirket birleşmesini her fırsatta kendine maleden başkan Adnan Polat'a yönelik olarak bu konuşmayı yaptığı ileri sürülüyor.

Haberin Devamı