Gazete Vatan Logo
Galatasaray Aslan zirveye aBONE oldu!

Aslan zirveye aBONE oldu!

F.Bahçe’yi ABD’li pivotunun müthiş oyunuyla geçen G.Saray Odeabank liderlik koltuğuna oturdu

Aslan zirveye aBONE oldu!

Sarı-kırmızılıları 17 sayı ve 10 ribauntluk performansıyla Kelsey Bone zafere taşıdı. 2. yenilgisini alan Kanarya’ya ise Charles’ın 26 sayı, 11 ribauntluk oyunu yeterli olmadı
KADINLAR Basketbol Ligi 9. hafta maçında G.Saray Odeabank sahasında F.Bahçe’yi 66-60 mağlup ederek 8. galibiyetini aldı ve liderlik koltuğuna oturdu. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan mücadelede sarı-kırmızılılarda Bone 17 sayı ve 10 ribauntla double-double yaparken ona Martinez ile Lytlle 11’er sayı ile eşlik etti. Bu sezonki 2. yenilgisini alan Kanarya’da ise Charles 26 sayı, 11 ribaunt ve McCoughrty 13 sayı üretti.
KARŞILAŞMA Aslan adına Martinez, sarı-lacivertliler adına da Charles’ın bulduğu basketlerle başladı ve ilk çeyrek 16-16 eşitlikle geçildi. İkinci periyotta ise Nevriye sahne aldı. Müsabaka boyuncu bulduğu 7 sayının tamamını bu periyotta attı milli yıldız ve Cimbom soyunma odasına 35-32 üstünlükle gitti.
İKİNCİ yarıya ise Charles önderliğinde hızlı giren konuk ekip ilk önce 3 sayılık farkı eritti, daha sonra da son 10 dakikaya 2 sayılık avantajla başlama hakkına sahip oldu: 45-43. Son çeyrek ise o ana kadar pek ortalıkta görünmeyen Dubljevic’in yıldızlaştığı dakikalara sahne oldu. 27 yaşındaki Karadağlı oyuncu 8 sayı buldu ve evsahibi de maçı 66-60 kazandı.
SEZON başında oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda F.Bahçe, G.Saray’ı 66-58 devirmişti. Ancak o zamanki kadroda olmayan Nevriye ve Lyttle’ın dönüşüyle rotasyon açısından sarı-kırmızılılar daha farklı bir hal aldı. Ancak şunu da unutmamak lazım; Aslan’ın mücadeleyi kazanmasında kendi başarısı kadar sarı-lacivertlilerin kısa rotasyonun skor anlamında takımlarına hiç destek vermemesinin payı da var...

Haberin Devamı