Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Potada galibiyet morali

Potada galibiyet morali

Deaflympics 2017 öncesi Samsun’daki ilk kampının sonuna yaklaşan Türkiye İşitme Engelliler Erkek Basketbol Milli Takımı, İlkadım 55 Gençlik ile oynadığı hazırlık maçını 87-79 kazandı.

Potada galibiyet morali

18 - 30 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatlarına sayılı günler kaldı. Kamp çalışmalarını Samsun’da sürdüren Türkiye İşitme Engelliler Erkek Basketbol Milli Takımı ikinci hazırlık maçında İlkadım 55 Gençlik’le karşılaştı. Yüksek tempoda oynanan karşılaşmayı millilerimiz 87-79 kazanmayı başardı.

Başantrenör Cengiz Kuru, maçın ardından yaptığı açıklamada, “Olimpiyata günde çift antrenmanla hazırlanıyoruz. Bu dördüncü kampımız. Son kampımız da Temmuz’un başında Samsun’da gerçekleşecek. Hücum olarak gayet iyi takımımız. 82 sayı bulduk. Savunma direcimizi biraz arttırmamız lazım. Biraz güçlü olmamız lazım. Rakiplerimizi geçen sene Yunanistan’daki Avrupa Şampiyonası’nda izledim, sert takımlar. Savunma dozumuzu artırmamız gerekiyor. İyi bir kamp dönemi geçiyor. Samsun halkı inanılmaz bir şekilde bize destek oluyor. Her gittiğimiz yerde büyük ilgi görüyoruz. Basın keza bize büyük ilgi gösteriyor. Oyuncularımız hazır, takım hazır. Olimpiyat sürecinde Samsun’da iyi şeyler yapacağımızı düşünüyoruz. Hedefimiz ilk dört arasında olmak. Öncelikle Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Samsun Valimiz İbrahim Şahin’e, Federasyon Başkanımız Yakup Ümit Kihtir’e desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. İnanılmaz şekilde işimizi kolaylaştırıyorlar. Olanaklarımız üst düzey seviyede. Umarım halkımızla iyi şeyler başaracağız. Bütün maçlarımıza tüm Samsun halkını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“SAMSUNLULARI MAÇLARIMIZA BEKLİYORUZ”

Kampı değerlendiren takımın yetenekli oyuncularından Volkan Goçlu ise, “Olimpiyatta ilk üçe girmek için mücadele ediyoruz. Kendimize güveniyoruz. Samsun kampı çok güzel gidiyor. Buranın insanları bize çok güler yüzlü yaklaşıyor. Biz onlara, onlar bize güveniyor. Basketbol maçlarında gelip biz destek olmalarını bekliyoruz. Burada hazırlık maçları yapıyoruz. Sporcu arkadaşlarıma, antrenörlerimize, federasyon başkanımız Ümit Bey’e yardımları için çok teşekkür ederim” dedi.

Türkiye İşitme Engelliler Erkek Basketbol Milli Takımı, son kamp çalışmasını, 1-17 Temmuz tarihleri arasında yine Samsun’da yapacak.

Haberin Devamı