Gazete Vatan Logo
Basketbol Potanın Perileri çeyrek finalde

Potanın Perileri çeyrek finalde

Avrupa Şampiyonası’nda İtalya’yı deviren Türkiye 2’de 2 yaptı ve son maçlar öncesi adını son 8 takım arasına yazdırdı.

Potanın Perileri çeyrek finalde

Sahada Hollingsworth şov vardı. 29 sayı, 21 ribauntluk müthiş bir performans ortaya koyan 28 yaşındaki pivot, yarın oynanacak Belarus maçını formalite haline getirdi.

AMilli Kadın Basketbol Takımı, Çekya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası B Grubu’ndaki 2. maçında İtalya’yı 54-53 yenerek, son karşılaşmalar öncesi grup liderliğini ve çeyrek finale yükselmeyi garantiledi. Hradec Kralove’de oynanan mücadeleye iyi başlayan rakibimiz oldu. Macchi’den gelen 5 sayılık katkıyla ilk çeyrek 17-12 Gök Mavililer’in üstünlüğüyle tamamlandı.
2. periyotta bitime 1.5 dakika kala Hollingsworth 18 sayı, 10 ribauntla double-double’a ulaştı ve ardından da Tuğçe’nin basket faulüyle ilk kez öne geçtik: 30-28. Potanın Perileri’nde Hollingsworth ne kadar iyi oynadıysa rakipte de Zandalasini bir o kadar iyi oynadı. Geçen sene U20 Avrupa Şampiyonası’nın MVP’sinin bulduğu basketle soyunma odasına 30-30 eşitlikle gidildi.
ZANDALASINI’Yİ DURDURAMADIK
2. yarının ilk 10 dakikalık bölümünde Hollingsworth’ün bulduğu basketlerle ipleri bırakmadık ve son çeyreğe 45-42’lik avantajla girdik. Son bölümde de heyecan bir an olsun dinmedi. Bitime 12 saniye kala Hollingsworth’ün 2’de 1 faul isabeti ile skoru 54-53 yaptık, rakibimiz de Formica ile son şutu kaçırınca Belarus maçını formalite haline getirdik.
AY-yıldızlılarda Hollingsworth 29 sayı, 21 ribauntluk double-double performansıyla tarih yazarken İtalya’da ise Zandalasini 23 saylı buldu.

Haberin Devamı