Gazete Vatan Logo
Basketbol Periler'den 2'de 2!

Periler'den 2'de 2!

Avrupa Şampiyonası Elemeleri 2. maçında Polonya’yı farklı geçen Türkiye yoluna namağlup devam etti.

Periler'den 2'de 2!

16-9 geride kapattığımız ilk periyotun sonrasında ipleri eline alan Ay-yıldızlılar’da benchten gelen Cansu 14, Hollingsworth 14, Olcay 11 ve Tuğçe 10 sayıyla oynayarak galibiyeti getirdi.

2019 Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası Elemeleri B Grubu 2. maçında Türkiye, Polonya’yı 73-53 devirerek yoluna namağlup devam etti. Ankara Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye iyi başlayamadık... Olcay’ın top kayıpları sonrası hücumda ritm bulmakta zorlanan Ay-yıldızlılar, Polonya’da da Kacmarczyk ve Misiek ikilisini durduramayınca ilk çeyreği 16-9 geride kapattık. 2. çeyrekle birlikte bambaşka bir milli takım izlemeye başladık. İlk periyotta üçlük isabeti bulamayan Potanın Perileri bu 10 dakikaya 3 üçlük sığdırdı. Bunun yanı sıra tam 8 oyuncudan skor katkısı alan milliler soyunma odasına 35-30’luk avantajla gitti.
KAPANIŞI CANSU YAPTI!
2. yarının ilk 10 dakikalık bölümünde fark daha da açıldı. Hollingsworth’ün bulduğu 6 sayıyla sırtladığı Türkiye son çeyreğe de 56-42’lik üstünlükle girdi. Son periyotta ise başrol Cansu’daydı. Bu bölümde 6 sayı üreten Cansu’nun önderliğinde Ay-yıldızlılar karşılaşmadan galip ayrılmayı bildi.
POTANIN Perileri’nde benchten gelen Cansu 14, Hollingsworth 14, Olcay 11 ve Tuğçe 10 sayıyla oynayarak zafere damga vururken Polonya’da ise Pawlak 12 ile Misiek 11 sayı buldu.

Haberin Devamı