Gazete Vatan Logo
Basketbol Potanın Perileri Fransa ya da Kanada ile eşleşecek!

Potanın Perileri Fransa ya da Kanada ile eşleşecek!

2018 FIBA Dünya Şampiyonası B Grubu son maçında Avustralya’ya 90-64 mağlup olan A Milli Kadın Basketbol Takımı, çeyrek final için çapraz eşleşmede Fransa ya da Kanada ile karşı karşıya gelecek.

Potanın Perileri Fransa ya da Kanada ile eşleşecek!

İspanya'nın Tenerife kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'ndaki üçüncü maçında A Milli Kadın Basketbol Takımı, Avustralya'ya 90-64'lük skorla mağlup oldu. Milliler, çeyrek finale yükselmek için eleme karşılaşması oynayacak.

Santiago Martin Arena'da oynanan mücadeleyi TBF Yönetim Kurulu Üyeleri, Milli Takımlar Genel Direktörü Haluk Yıldırım ve TBF yöneticileri de takip etti.

Ay-yıldızlılar mücadeleye, Işıl Alben, Ayşe Cora, Cansu Köksal, Tilbe Şenyürek ve Quanitra Hollingsworth beşiyle başladı. Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin ilk 3 dakikasını Avustralya 12-5 önde geçti. Cambage ile hücumları organize eden Avustralya, 7'nci dakikada durumu 21-8'e getirdi. İlk periyotu 32-19 geride tamamlayan Türkiye, ikinci çeyreğin başında Işıl Alben ile turnike basket buldu. Cambage'in sayılarıyla hücumdaki üstünlüğünü sürdüren Avsutralya, 16'ncı dakikada durumu 47-23 yaptı. Mücadelenin ilk yarısını A Milli Kadın Basketbol Takımı 53-33 geride kapattı.

Üçüncü periyotta Cambage ve George ikilisiyle sayılar bulan Avustralya, durumu da 59-33'e getirdi. Quanitra Hollingsworth'un pota altından bulduğu iki basketle rakibinin serisine son veren Ay-Yıldızlı ekip, buna karşın boyalı alanı savunmakta zorlandı. Mücadelenin final periyotuna 75-49 önde giren Avustralya, karşılaşmanın dördüncü çeyreğinde de skor üstünlüğünü korudu. 35'inci dakikayı 83-58 geride geçen milliler, mücadeleden de 90-64 mağlubiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

1. Periyot: 19-32

İLK YARI: 14-21

3. Periyot: 16-22