Gazete Vatan Logo
Basketbol Potanın Perileri madalya istiyor

Potanın Perileri madalya istiyor

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Yıldızoğlu: Son organizasyonlarda hep kürsüye çıkmak için mücadele ettik.

Potanın Perileri madalya istiyor

A Milli Kadın Basketbol Takımı Başantrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, "Son organizasyonlarda hep kürsüye çıkmak için mücadele ettik. 2014 FIBA Dünya Şampiyonası'nda hedefimiz yine bu olacak" dedi.

Yıldızoğlu yaptığı açıklamada, FIBA Dünya Şampiyonası'na ilk kez katılma hakkı elde ederek uzun zamandır hedefledikleri yerde olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Şampiyonanın ayrıca Ankara ve İstanbul'un evsahipliğinde düzenlenecek olmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Yıldızoğlu, "Burada çok büyük hedeflerimiz var. Son organizasyonlarda hep kürsüye çıkmak için mücadele ettik. 2014 FIBA Dünya Şampiyonası'nda hedefimiz yine bu olacak" ifadesini kullandı.

Her maçı tek tek düşünerek yollarına devam edeceklerini anlatan tecrübeli antrenör, "Her maçta adım adım hedefe gitmek istiyoruz. Organizasyon bittiğinde ülkemizin dünyanın en iyi yerlerinde olmasını hedefliyoruz. İşimizin kolay olmayacağını biliyoruz. Çok saygı duyduğumuz zorlu takımlar var ama hiçbir rakipten çekinmiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Grubu lider bitirmek önceliğimiz"

Yıldızoğlu, şampiyonada Mozambik, Fransa ve Kanada ile aynı grupta mücadele edeceklerini hatırlatarak, şöyle devam etti:

"Grubumuzu lider bitirmek önceliğimiz. Tüm planlarımızı bunun üzerine yaptık. Grupta ikinci sırada yer aldığımız zaman işlerimizin zorlaşacağını biliyoruz. Bu nedenle gruptan lider çıkmak önemli. Fransa maçına kadar yüzde yüz hazır olacağımıza inanıyoruz. Şu anda çalışmalarımız iyi gidiyor. Eksiklikler var ama kalan süreyi en olumlu şekilde kullanıp Fransa maçında hazır olacağız."

"Ankara seyircisi bizi yalnız bırakmaz"

Grup maçlarını Ankara'da oynayacaklarına işaret eden Yıldızoğlu, başkentli sporseverlere minnet borçlarının bulunduğunu dile getirdi.

Yıldızoğlu, 2012 Londra Olimpiyatları'na Ankara'da oynayarak vize aldıklarının altını çizerek, "O zaman da bizi canı gönülden desteklemişlerdi. Dünya Şampiyonası'nda da bizi yalnız bırakmayacaklarını biliyoruz. Onlara yakışacak bir mücadeleyi sergilemek istiyoruz. İnşallah, burada güzel günler geçireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

"Lisanslı basketbolcu sayımız az"

Yıldızoğlu, Türkiye'de lisanslı kadın basketbolcu sayısının azlığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ülkemizde lisanlı kadın basketbolcu sayısı maalesef çok az. Bizim burada göstereceğimiz performansın bu sonuca direkt etki edeceğine inanıyoruz. Tabii ki en yukarılara çıkarken doğru oynayarak keyif almaya çalışacağız. Bizi izleyenlerin seyretmekten zevk alacağı bir takım oluşturmayı amaçlayacağız. Ancak şampiyonadan başarılı bir dereceyle ayrılarak, lisanslı kadın basketbolcu sayısında artışa katkı sağlamayı çok daha fazla önemsiyoruz."