Gazete Vatan Logo
Basketbol Peri masalı sürüyor!

Peri masalı sürüyor!

Millilerde Mozambik karşısında parkeye çıkan 11 oyuncunun tamamı skora katkı yaparken rakibimizi 10 sayı farkla mağlup etmeyi başardık.

Peri masalı sürüyor!

İKİ zorlu mücadelenin ardından lider olarak İstanbul'a çeyrek final maçı oynamayı garantileyen Potanın Perileri, Ankara'daki son maçında grubun en zayıf takımı Mozambik'i rahat geçti: 64-54. Baştan sona oyunun kontrolünü elinde tutan Millilerimiz ilk çeyrek dışında rakibine hiç ama hiç umut vermezken koç Yıldızoğlu daha önce tereddüt ederek süre vermediği 'diğer' oyuncularını da tüm maç boyunca sahaya sürerek şans verdi.

NEVRİYE'SİZ ilk beşle başlayan Periler, Nevriye'nin Kanada maçının ardından dile getirdiği "Sürekli dış şutla oynuyoruz, içeri de girmemiz lazım" özeleştirisine nazire 'atışa devam' düzeninde sayı bulmaya devam etti. Sanders, Işıl, Bahar ve Begüm'le 5.05'te 8 sayı farkla 5-13'lük skoru yakaladık. Ancak bundan sonraki süreçte üçlük merakı çemberde kalmaya başlayınca Mozambik 8.08'de 7-0'lık seriyle farkı bire indirdi: 12-13.

TADINI ÇIKARDILAR

BU rakibin maç süresince yakaladığı tek en az fark oldu. Nevriye'nin oyuna girmesinin ardından Tuğçe ve Esmeral'le gelen sayılar periyodu 6 sayı farkla önde bitirmemizi sağladı: 12-18.

Haberin Devamı

2. çeyrek kenar yönetim dahil herkesin bu iş bitti modunda kafasının rahatlayarak performans gösterdiği bölüm oldu. Daha çok kenarda bekleyen oyuncuların yer aldığı bu bölümde yine dış şutlarla oyundan çok şans deneyen Periler bu kez beklediklerinden daha fazlasını bularak farkı açmaya başladı. 16.00'da farkı 15 sayıya kadar çıkaran Milliler (19-34) devreyi de son saniyede Tilbe'nin sayısıyla 23-36 önde kapadı.

3. bölümde ikincisi gibi rahat ve çeyrek final mücadelesini de düşünerek kasmadan, sıkmadan ve yine çok oyuncu değiştirerek mücadele verdik. Şaziye'nin isabetli şutlarla bulduğu sayıların damga vurduğu periyodun sonunda sahada yer alan Periler'in hepsi sayı bulmayı başardı. Son saniyede Begüm'le gelen üçlük de 17 sayıyla maçın en yüksek farkını ortaya çıkardı: 38-55.

SON periyot ise karşılıklı sayıların atıldığı bir bölüm olurken Potanın Perileri bol bol şut atarak maçın 'tadını' çıkardılar, ama farkın azalmasına da engel olamadılar: 54-64.

Haberin Devamı