Gazete Vatan Logo
Galatasaray Prandelli 'eli' değdi

Prandelli 'eli' değdi

Cimbom'un 15 günlük Avusturya-Macaristan kampında ‘Yeni G.Saray’ın temelleri atıldı

Prandelli 'eli' değdi

ROBERTO Mancini sonrasında sarı-kırmızılı oyuncular hiç beklemedikleri bir isim olan Cesare Prandelli ile yeni sezon için hazırlıklara başlarken Cimbom önce Avusturya ardından da Macaristan'da kamp çalışmalarını yaptı.

3 hazırlık mücadelesine çıkan sarı-kırmızılılar en ciddi iki maçında Honved'i 2-1 devirirken Rapid Wien karşısında ise sahadan 3-1 yenik ayrıldı.

VATAN, yeni sezon için büyük önem taşıyan bu kamp dönemini yakından takip ederken işte oyuncuların 15 günlük kamp değerlendirmeleri:

PRANDELLI: Oldukça samimi, içten ve pozitif bir tablo çizdi. Basın mensupları ile daha ilk gün tek tek el sıkışarak tanıştı. Sadece oyuncuların değil bütün çalışan ekibi isimleriyle tanımaya çalışıyor. Yabancı dil bilmediği için sıkıntı çekme ihtimali konuşulan deneyimli teknik adam Türkçe kelimeler öğrenmeye başladı bile.

BÜTÜN takıma verdiği 'biz bir aileyiz' mesajı herkes tarafından olumlu karşılandı. Hatta oyuncularını, Türk insanını daha yakından tanıma ve anlama çabasıyla son gün oruç tuttu. Genellikle güler yüzlü olan Cesare Prandelli özellikle taktik idmanlarda ne kadar hırslı ve otoriter olduğunu da gösterdi.

Haberin Devamı

İMZAYI attığı ilk günden bu yana 'takım olgusu' ve 'birlik' üzerine mesajlar veren Prandelli önceki gün Macaristan kampının ardından bunu pratikte de oyuncularına gösterdi.

PrandellI, tatilini geçireceği İtalya'ya Macaristan üzerinden hemen gitmek yerine önce takımla birlikte İstanbul'a dönmeyi tercih ederken dün öğlen saatlerinde İtalya’ya gidebildi.

KALECİLER

FERNANDO?Muslera: Dünya Kupası nedeniyle kısa bir izin yapan G.Saray'ın 1 numarası kampa geç katıldı. Hazırlık maçlarında?bu yüzden süre alamayan Muslera antrenmanlarda ise yine var gücüyle çalıştı.

Sinan Bolat: Ufuk ve Aykut'un gönderilmesinin ardından takıma kazandırılan Sinan da kampa geç gelebildi. Ancak idmanlardaki hırsı ve isteği ile göz doldurdu.

Eray İŞCAN: Muslera ve Sinan'ın yokluğunda iki hazırlık maçında forma giydi. Taffarel'in olumlu raporlarına rağmen kaleye geçtiği anda belki de heyecandan çok basit hatalar yapabiliyor. Bir gün G.Saray'ın kalesini koruma hayali varsa mutlaka forma giyeceği bir takıma kiralık olarak gitmeli.

Haberin Devamı

Alperen Uysal: Gelecek için umut vaat eden genç isim kampla tecrübe kazandı.

İsmail Çipe: Bir diğer genç eldiven de ilk kamp dönemini yaşadı. Tecrübe kazanması için kiralanmalı.

SAVUNMA

Semih Kaya: 'Kaya' gibiydi. Fiziken oldukça kendini geliştirdiği gözden kaçmadı. Semih Kaya çok çalışkan ve artık deneyimli bir stoper havasını yavaş yavaş kazanıyor. Forması garanti isimlerin başında Semih var.

Koray Günter: Genç stoper de tatilini boşa geçirmemiş. Onun da fiziki açıdan çok geliştiğini gördük. Yabancı kuralıyla beraber 'acaba Semih'in partneri olur mu?' soruna 'Evet' yanıtı verdirmek için çok çalıştı.

AurelIen Chedjou: Dünya Kupası yüzünden kampa geç katıldı. Yorgunmuş gibi gözüktü. Rapid Wien maçında kafa golüne imza atsa da kritik hatalarına önlem bulmazsa düzenli forma giymesi zor.

Hakan Balta: En büyük artısı tecrübesi ve zekası. Belli bir standartı var. Ancak Cesare Prandelli'nin ileride basan defans çizgisinde ortada oynadığı zaman çok yavaş kalıyor.

Haberin Devamı

Emre Can Çoşkun: Semih'in önderliğinde kendini oldukça geliştiriyor. Olgun davranışları ve oyun kuralları içindeki sertiliği en büyük artıları. Fiziki gelişime de oldukça açık gözüküyor. Erken olsa da umut vaat eden isimlerdendi.

Birhan Vatansever: G.Saray sağlık ve kandisyon ekibinin uzun süredir yakından takip ettiği Birhan, özgüveni ve oyun zekasıyla kendini göstermeyi başardı. Bu şekilde devam ederse en yakın zamanda A takıma göz kırpar.

Emre Tosun: Çok hırslı ve istekli. Ama heyecanına yenik düşmemeyi öğrenmesi gerekiyor.

Alex Telles: Solda alternatifi olmayan Telles çalışkanlığıyla öne çıktı. Ofansta çok etkili olabilceğini özellikle taktik idmanlarda ortaya koysa da defansif anlamda kendini çok geliştirmeli.

Veysel SARI: Sabri ve Eboue'nin olmadığı kampta orjinal tek sağ bek olarak göze çarptı. Geçen seneye göre performansını arttırdığını söyleyebiliriz.

ORTA SAHA

Hamit Altıntop: Eski formunun çok uzadığında kaldı. 2. kamp dönemi belki de en çok Hamit için önemli olacak. İlerleyen yaşı da göz önüne alındığında bu kampta da eski formuna yaklaşacağının sinyallerini veremezse forma savaşında işi zor gözüküyor.

Haberin Devamı

Selçuk İnan: Kampın başları onun için biraz tutuk geçti. Belki de tatilden zor çıktı, belki de aklı kaptanlıktaydı.. Ancak Cesare Prendelli'nin kaptanlık pazu bandını Selçuk İnan’ın takacağını açıklamasıyla formu gözle gözülür bir şekilde yükseldi.

FelIpe Melo: Bir Melo klasiği haline dönen uzun tatili nedeniyle kampa geç katıldı. Performansı her geçen gün kademe kademe artıyor. Kilo fazlası gözlerden kaçmasa da bunları hızlıca vermeye başladığı da görüldü. Prandelli'yi yakından tanıyan Felipe Melo yine G.Saray'ın en etkili silahlarından olur.

Yekta Kurtuluş: Çalışkanlığı öne çıktı yine... Yekta Kurtuluş, transfer dedikodularına rağmen oyununa odaklanmayı başardı. Yine rotasyonun bir numaralı ismi olur.

Emre Çolak: 10 numaranın kritik görevi olduğu 4-3-2-1 sisteminde Wesley Sneijder'in yokluğunda o bölgede oynadı. Ofansta etkili olduğu zamanlar olsa da bunu maç geneline yaymakta zorlandı.

Umut Gündoğan: Ofansif orta saha rekabetinde Wesley Sneijder ve Emre Çolak'la beraber forma savaşı vermesi zor. Ara paslarındaki isabet oranı tek artısı..

Furkan Özçal: Karabük deneyimi ona çok şey katmış. Fiziki anlamda da kendini geliştirmiş. Prendelli zaman zaman onu orta sahada bazen de kanatta değerlendirdi. Bu sezon kendine kadroda yer bulma ihtimali yüksek.

NordIn Amrabat: Antrenmanlarda kendini fazla gösteremedi. Ancak Steyr maçındaki gollerle göze girdi. Forma bulmak istiyorsa 2. kampta daha iyi olmalı.

Aydın Yılmaz: Sağlık ekibinin yoğun çalışmalarıyla beklenenden iki ay önce sahalara dönmeyi başardı. Topla çalışmalara kampın ortasında başlayan Aydın Yılmaz sakatlık döneminde zayıf fiziğini oldukça geliştirmiş. Ancak daha zamana ihtiyacı olduğu kesin.

Bruma: Sakatlıktan güçlenerek çıkmayı başarmış. Zayıf olarak değerlendirilen fiziğini 8 kilo kasla güçlendirmesinin yararlarını kamp boyunca gördü. Adam eksiltme özelliğinin yanına şutlarındaki etkiyi de ekleyen Bruma oyununa sürekliliği getirirse G.Saray'ın bu sezon çileği olur.

Sinan Gümüş: İki kanatta görev alabiliyor, hem fiziği hem de tekniği üst düzey. Ancak kanattaki rekabet üst düzeyde. Bu yüzden Sinan ilk başlarda kadroda kendine yer bulamazsa küsmeden çalışmaya devam ederse yakın zamanda adını sık sık duyarız.

Olcan Adın: Eski takım arkadaşları Burak Yılmaz ve Selçuk İnan sayesinde uyum sürecini çok kısa sürede aştı. Tabir-i caizse arı gibi çalışkandı. Kanatta yerli oyuncu ihtiyacından dolayı sarı-kırmızılıların bankolarından olacaktır.

Hüseyin Altuğ Taş: Kumaşının kaliteli olduğu net. İkili mücadelerden kaçmaması, sorumluluk almayı sevmesi artıları. Önümüzdeki sezonlar için ışık var.

Oğuzhan Kayar: Çok yetenkli olduğu aşikar. Ancak kendini gösterme fırsatını bu kamp yakalayamadı.

Berk Yıldız: Kumaşı kaliteli olan bir diğer genç isim. Kamp boyunca aldığı tecrübeyi A takım seviyesine gelene kadar fiziğini güçlendirip harmanlarsa gelecekte kendini çok daha iyi şekilde gösterecektir.

FORVET

Umut Bulut: Kamp boyunca aklı başka yerdeydi sanki Umut’un. Belki de transfer haberleri onu olumsuz etkilemiş. Ama yine de çalışkanlığından ödün vermedi.

Burak Yılmaz: Tatilden diri ve istekli geldi. Özellikle eskisi kadar ofsaytta kalmaması bu sezon en büyük artısı olabilir! Ayrıca özellikle atak organizasyonların son vuruşundaki etkisini asistlerine de taşımış göründü.

Berk İsmail Ünsal: Mancini döneminde zaman zaman forma şansı bulan Berk İsmail'e Prandelli de kampta şans verdi. Fiziği yeterli olsa da beklentilerin altında kaldı.