Gazete Vatan Logo
Galatasaray Prandelli'nin hatalar zinciri!

Prandelli'nin hatalar zinciri!

G.Saray bir türlü istenilen seviyeye çıkamazken bunda İtalyan çalıştırıcının da payı büyük!

Prandelli'nin hatalar zinciri!

YENİ sezon öncesinde G.Saray Cesare Prandelli’yi göreve getirerek yeni bir sayfa açtı... Ancak Mancini sonrasında Prandelli de takımın kötü gidişatına engel olamazken sarı-kırmızılı takımın futbolu her geçen hafta daha da kötüleşti... Mancini döneminde yapılan transferlerden yeterince fayda sağlayamayan Aslan, Prandelli dönemindeki isimlerle de bir türlü uyum bulamadı.

SEZONA Süper Kupa maçı ile başlayan ve kupayı ezeli rakibi F.Bahçe’ye penaltılarla kaybeden Cimbom, Bursa’da ligin ilk maçını kazansa da başka galibiyet göremedi. Eskişehir beraberliğini Anderlceht maçı izlerken Balıkesir maçındaki kötü futbolla gelen mağlubiyet Prandelli’nin de sorgulanma zamanının geldiğini gözler önüne serdi...

İŞTE İtalyan teknik adamın sezon başından bu yana 5 hatası...

1 Sistem sürekli değişiyor... Prandelli, geldiği günden bu yana takımın oyun şablonu ile sürekli oynuyor... Zaman zaman maç sırasında da değişimler yaşanırken oyuncular, bir türlü yeni düzene adapte olamıyor.

2 Prandelli tüm maçlarda farklı isimleri farklı bölgelerde kullanıyor. Geri dörtlü her maç öncesinde belirsizliğini korurken kanatlarda oynayan isimler de her karşılaşmada değişiyor. Sabri ve Eboue gibi iki sağ beki kadro dışı bırakan Prandelli, sezon başından bu yana sağda kullandığı Veysel Sarı’yı da kulübeye çekerek Yasin Öztekin’den sağ bek yaratma sevdasına düştü.

Haberin Devamı

3 İtalyan çalıştırıcı sezon öncesinde takımına üst seviyede kondisyon yüklemesi yaptı. Oyuncularına kondisyonun yanı sıra taktik ağırlıklı çalışmalar da yaptıran Prandelli, topla yapılan idmanları ise es geçti... Topla yapılan idmanların azlığı da hem takımın yorgun olması hem de topa hakim olmakta sıkıntı olarak tüm maçlarda sahaya yansıdı.

4 Geçtiğimiz sezonun aksine 5+3 kuralı ile tüm yabancılarını kadroya alma imkanı varken Telles’i kadro dışı bırakmakta sakınca görmedi. Yaptığı rotasyonlarla takımı rahatlamayıp tam tersine takımını kısıtladı.

5 Sezon başında sarı-kırmızılıların flaş transferi olarak öne çıkan Olcan Adın ile yıldızı barışmadı... İlk 11’de oynatmadığı oyuncusunu son hafta Balıkesir’e bile götürmedi. Balıkesir’e hareket öncesinde Florya’da yapılan antrenmanın ardından Olcan’ı kadroya almadığını söyleyerek hem oyuncusu ile arasındaki buzların artmasına neden oldu hem de yerli oyuncuların moralini bozdu.

Haberin Devamı