Gazete Vatan Logo
Galatasaray Prandelli'nin orucu İtalya'yı salladı

Prandelli'nin orucu İtalya'yı salladı

Spor yazarı Michele Ruotolo, Galatasaray teknik direktörü Ünal Aysal'ın oruç tutmasını değerlendirdi

Prandelli'nin orucu İtalya'yı salladı

Prandelli’nin Ramazan’da oruç tutmasına, İtalya’da,‘Türk kültürüne çabuk uyum sağladı’ değerlendirmesi yapıldı. Spor yazarı Michele Ruotolo, bunun planlı bir halkla ilişkiler faaliyeti olduğuna dikkat çekti.

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli’nin bir günlüğüne oruç tutması, ülkesinde de yankı uyandırdı. İtalya Milli Takımı ile yollarını ayırmasının hemen ardından, kariyerinin ilk yurt dışı tecrübesi için Türkiye’ye gelen deneyimli teknik adam, bu davranışıyla çabuk uyum sağlama konusunda hızlı bir adım attığı belirtildi, “Sadece futbol değil Türk kültürüne de çoktan uyum sağladı” gibi ifadeler kullanıldı.

Uyumlu biri

Calcio News yazarı Michele Ruotolo, Cesare Prandelli’nin Ramazan’da oruç tutmasının olumlu veya olumsuz tepki almasının ötesinde, ‘Prandelli’ye uygun bir hareket’ olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve bunun ilk olmadığını dile getirdi. Ruotolo’ya göre İtalyan çalıştırıcı her gittiği yerde öncelikle ortama uyum sağlamak istiyor ve buna yönelik tutumlar içerisine giriyordu:

Haberin Devamı

“İnsanların kendisi hakkındaki düşüncelerini çok önemsiyor ve aynı zamanda onları memnun etmek istiyor. Kamuoyu nezdindeki imajına çok önem veren Prandelli bu yüzden Silvia Berti’yi basın danışmanı olarak Galatasaray’da göreve başlattı. İtalya Milli Takımı’nı çalıştırdığı dönemde takıma, mafyanın bölgesi içerisinde yer alan Rizziconi’de idman yaptırması, Euro 2012’de takımı Naziler’in ölüm kampı Auschwitz’e götürmesi, calcioscommese skandalına adı karışan ve rüşveti ihbar eden Simone Farina’yı, dürüstlüğünden dolayı üç günlüğüne milli takımla idmana çıkarıp ödüllendirmesi gibi çabaların İtalyan kamuoyunda bir halkla ilişkiler faaliyeti olduğu görüşü hakim.”