Gazete Vatan Logo
Futbol Premier Lig'de bir kulüp daha satılıyor

Premier Lig'de bir kulüp daha satılıyor

Aston Villa'nın Amerikalı sahibi Randy Werner 2006 senesinde 63 Milyon Pound'a satın aldığı kulübü geçen ay 250 Milyon Pounda satışa çıkarmıştı...

Premier Lig'de bir kulüp daha satılıyor

Aston Villa'yı almak isteyenler arasında merkezi New York'ta bulunan emlak işleri yapan Bayrock gurubunun sahibi Kazakistanlı Tevfik Arif, Amerika'nın ünlü zengini Donald trump ile ortaklaşa iş yapmasıyla tanınıyor.

Tevfik Arif 2010 senesinde Türk polisi tarafından Rus işadamlarına Savarona yatında 10 bin dolar karşılığında hayat kadını satarken yakalanmış daha sonra 2011 senesinde temize çıkmıştı.

Arif 17 sene Rus ticaret bakanlığında otel işletmesi görevinde bulunmuş ardından Türkiye'deki Labada Otelini satın almış ardından Trump ile ortaklık yaparak New York'ta 46 katlı Trump Coho Hotel projesinde ortaklık yapmıştı.

Aston Villa kulübünü satın almak için Tevfik Arif'in teklif verdiği bu konuda satışı yapmakla görevlendirilen Merill Lynch yatırım bankası tarafından açıklandı, fakat başka bir bilgi verilmedi.

Merkezi Londra'da bulunan Doyen Capital firması Tevfik Arif'in. Bu firma aralarında Monaco'da oynayan Radamel Falcao'nun da bulunduğu birçok futbolcuya yatırım yapmış ( 80 Milyon Pound ) ve bu futbolcuların mukavelelerinden hisse almıştı.

Haberin Devamı

Tevfik Arif, Prince Andrew ve Tony Balair ile Kazakistan Başkanı Nursultan Nazarbayevi ziyaretlerde bulunarak bilgi alışverişinde bulunmuştu.