Gazete Vatan Logo
Futbol Q7 ahengimizi bozuyordu!

Q7 ahengimizi bozuyordu!

Erhan Gülüm VATAN’a konuştu

Q7 ahengimizi bozuyordu!

Kartal’ın savaşçı stoperi Ersan, Quaresma’nın ayrılmasının takım için hayırlı olduğunu söyledi:

“Quaresma üst düzey yetenekleri olan, taraftarları coşturan bir isimdi. Ancak konu takım oyunu olunca faydadan çok zararı söz konusuydu. İleri gittiğinde geriyi düşünmezdi ve arkasını kapatmamız gerekirdi.”

BEŞİKTAŞ’A 2010-11 sezonu başında Adanaspor’dan kiralık olarak gelen, sergilediği iyi performans sonrası olaylı şekilde bonservisi alınan ancak üst üste iki diz sakatlığı yaşadığı için toplamda 1.5 sezon neredeyse hiç oynayamayan Ersan Gülüm, sezonun ilk yarısının ortasında formasını sırtına geçirdi ve Samet Aybaba’nın değişilmezi oldu... Eski gücü ve hırsına kavuşmuş gözüken, 14 Kasım 2012’de oynanan Danimarka maçında da A Milli Takım aday kadrosuna çağrılan Ersan, kariyerine dair bilinmeyenleri, kişisel özelliklerini, Türk futbolunu ve kendi gözünden Beşiktaş’ı VATAN’a anlattı...

SEZON başında ‘FEDA’ deyip, Beşiktaş’la sözleşmesini 2015’e kadar uzatan 25 yaşındaki oyuncunun en dikkat çekici sözleri, takımın bu sezonki farklılıklarına ilişkin olanlar...

LİGİN ilk yarısında daha çok koşarak, daha fazla mücadele ederek başarılı olduklarını belirten Ersan, geçmiş yıllarda kadrolarında çok sayıda yıldız oyuncu bulunduğunu, buna karşın beklentilerin altında kaldıklarını söylerken, söz takımdan ayrılan Quaresma’ya geldi. Portekizli oyuncu için “Quaresma’nın oyun stili görsel olarak çok çekiciydi. Farklı bir vuruş tekniği vardı. Ama sürekli arkasını kapatmak durumundaydınız. Hiçbir zaman ileri gittiğinde gerisini düşünmezdi.

‘ŞOV YAPIYOR AMA...’

BU sezon mesela Uğur ileri çıktığına Olcay onun yerine geçiyor. Veya Hilbert bindirdiğinde Holosko bölgesini kapatıyor. Geçen sene Hilbert çıktığında Quaresma’nın onun yerine geçtiğini hiç gören oldu mu? Bu sene işte bunu başarabiliyoruz, yardımlaşmak için uğraş veriyoruz. Tabii ki Quaresma yetenekleri üst düzey bir futbolcu, sahaya çıktığında tüm taraftarları coşturabiliyor ama takım oyunu söz konusu olduğunda Quaresma takımın ahengini bozuyordu. Yetenekleri, futbolun şov kısmı takıma bir şey kazandıramıyorsa bu faydadan daha fazla zarar veriyor” yorumunu yaptı.

‘Ernst keşke feda deseydi’

“Ernst gitmeseydi çok farklı olurdu. Çünkü çok tecrübeliydi ve nerede duracağını biliyordu.”

- “BU sene keşke Ernst ‘Feda’ deseydi. O gitmeseydi daha farklı olabilirdik. Çünkü çok tecrübeli ve ne zaman nerede duracağını biliyordu, fazla koşmasına gerek kalmadan, tecrübesiyle açığını rahatça kapatabiliyordu.”

- “BATUHAN’A biraz daha şans vermek gerekiyor. Çünkü o sezon başı kampında yoktu. Bunun olumsuz etkisi olabilir. Biz camia olarak bir bütün olmalıyız.”

- “BEN topla çıkmayı ve ara pası vermeyi seven bir oyuncuyum. Ama bunu çok fazla yapma şansım yok. Çünkü Almeida uzun topları seviyor ve gelen her türlü yüksek topu indiriyor. Böyle olunca sen de ona göre oynamayı seçiyorsun.”

- “SEZON başında herkes kadrolara bakarak öngörülerde bulundu ve bu sezon bizim G.Saray’ın 2 sene öncesinde olduğu gibi 13. sıralara kadar düşeceğimizi iddia ettiler. Ama biz birkaç hatayı yapmasaydık şimdi farklı şekilde liderdik.”

- “Avustralya’ya 2 senedir gitmiyorum. Çünkü uğursuz sayıyorum ben orayı. İlk sakatlığımın ardından oraya gidip ameliyat olduğum için pişman oldum. Keşke gitmeseydim. Bizdeki doktorlar ve imkanlar daha iyi, hep kontrol altında olmak çok önemli diye düşünüyorum.”

‘Yabancılarla aram daha iyi’

“BEN takımda yabancılarla daha iyi anlaşıyorum. Bu da kültür farkından kaynaklanıyor herhalde. Türkçem çok iyi olmadığı için esprileri ya geç anlıyorum ya da anlayamıyorum. Bu demek değil ki Türk arkadaşlarımla kötüyüm. Onlarla da iyiyim. Ama bir dili öğrenmiş olmak, o dili konuşanların kültürünü öğrenmene yetmiyor.”

‘Guti benim en iyi arkadaşım’

“GUTI ile beraber çok iyi dost olmuştuk. O dönemde herkes bir şeyler söyledi, dedikodular yaptı. Neden yaparlar bunları anlamıyorum. Guti gibi bir yıldızla kim arkadaş olmak istemez ki? Ama herkes de olamaz tabii. Şu an bile benim en iyi arkadaşlarımdan biri ve olmaya da devam edecek.”

‘Evlenmek istiyorum’

“EN kısa zamanda evlenmeyi ve bir yuva kurmayı düşünüyorum. Evliliğin daha iyi olacağını düşünüyorum. Daha da fazla bekâr kalmanın anlamı yok. Bu yolda ilerleme de sağlamış durumdayım. Ailem de bunu çok istiyor ve her şeyin hayırlısı olsun diyorum bu konuda. Yaşımın geldiğine inanıyorum.”

Haberin Devamı