Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Quaresma 2 penaltı kaçırdı

Quaresma 2 penaltı kaçırdı

Beşiktaş, hazırlık maçında Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Ümraniyespor ile 1-1 berabere kaldı.

Quaresma 2 penaltı kaçırdı

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında 22 Kasım Pazar günü Medicana Sivasspor'u konuk edecek siyah-beyazlı ekip, bu maçın çalışmalarını Ümraniyespor'la yaptığı hazırlık maçıyla sürdürdü.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde oynanan karşılaşmaya Günay Güvenç, Serdar Kurtuluş, Franco, Ersan Adem Gülüm, Tosic, Necip Uysal, Motta, Kerim Frei, Sosa, Quaresma ve Mustafa Pektemek 11'iyle başlayan Beşiktaş'ta, ikinci yarıda Veysel Sapan, Beck ve Rhodolfo da forma giydi.

İlk yarısı 40, ikinci yarısı ise 30 dakika oynanan maçın 14. dakikasında penaltı kazanan Beşiktaş'ta, atışı kullanan Quaresma, Ümraniyespor kalecisi Muzaffer Sarıibrahim'i geçmeyi başaramadı. Bu pozisyondan sadece 3 dakika sonra siyah-beyazlı ekip, bir penaltı daha kazandı. Topun başına bir kez daha geçen Portekizli futbolcu, yine aynı köşeyi tercih etti ancak kaleci Muzaffer, bu atışta da gole izin vermedi.

Karşılaşmanın 26. dakikasında bu kez Ümraniyespor penaltı kazandı. Konuk ekipte penaltıyı kullanan Eser Yayla, kaydettiği golle takımını 1-0 öne geçirdi. Beşiktaş, 38. dakikada mücadeledeki üçüncü penaltısını kazanırken, atışı gole çeviren Kerim Frei, skora dengeyi getiren isim oldu: 1-1

Haberin Devamı

Güneş'ten, Quaresma'ya uyarılar

İlk yarısı 1-1 eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın devre arasında, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, özellikle iki penaltı kaçıran Quaresma'ya uyarılarda bulunması dikkati çekti.

Güneş'in uyarıları karşısında morali bozulduğu gözlenen Portekizli futbolcu, ikinci yarıda saha kenarında oturdu.

Maçın ikinci yarısında karşılıklı ataklar skoru değiştirmedi ve karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

Ersan Adem Gülüm sinirlerine hakim olamadı

Karşılaşmanın ilk yarısındaki bir pozisyonda Ersan Adem Gülüm, sinirlerine hakim olamadı.

Yarı alanın ortalarına yakın bir bölgede Ümraniyesporlu futbolcu Eren Açıkgöz'le girdiği ikili mücadelede rakibinin hareketine sinirlenen siyah-beyazlı futbolcu, topu yere düşen 25 yaşındaki futbolcunun yüzüne doğru gönderdi.

Ersan Adem Gülüm'ün bu hareketi sonrası sahada kısa süreli gerginlik yaşanırken, diğer oyuncuların da araya girmesiyle tartışma sona erdi.

Haberin Devamı

Gökhan Töre maçta yer almadı

Beşiktaş'ta gribal enfeksiyon geçiren Gökhan Töre, Ümraniyespor karşısında forma giymedi.

Rahatsızlığı nedeniyle üç gündür idmanlarda yer almayan siyah-beyazlı futbolcunun, çalışmalarını bireysel olarak sürdürdüğü kaydedildi.

Milli takım kampından dönen ve yenileme programı uygulanan İsmail Köybaşı, Oğuzhan Özyakup, Olcay Şahan ve Cenk Tosun ise hazırlık maçını saha kenarından takip etti.

Bu arada Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da karşılaşmayı kısa süre izledi.

Siyah-beyazlı ekip, Medicana Sivasspor maçının hazırlıklarına yarın yapacağı antrenmanla devam edecek.