Gazete Vatan Logo
Futbol Quaresma'dan şok karar!

Quaresma'dan şok karar!

Quaresma'dan  şok karar!

Milli maçlar nedeniyle lige verilen arayı değerlendirmek isteyen Beşiktaş, 14 Ekim'e kadar sürecek hazırlık kampı için bugün Antalya'ya gitti. A takım kadrosuna katılması gündeme gelen Quaresma'nın Antalya kampına katılmayacağı öğrenildi.

Milli takımlarında mücadele verecek olan Cenk Gönen, Filip Holosko, Allan McGregor, Veli Kavlak ve Tomas Sivok'un yanı sıra sakatlıkları bulunan Muhammed Demirci, Mustafa Pektemek ve Mehmet Akgün 20 oyuncunun yer aldığı kamp kafilesinde yer almadılar. Teknik direktör Samet Aybaba'nın sezon başında kadroda düşünmediği ve takımdan ayrı olarak çalışan Emre Özkan ise kafilede yer aldı. Kafilede şu isimler bulunuyor: Emre Metin, Burak Mazak, İbrahim Toraman, Julien Escude, Ersan Gülüm, Emre Özkan, Koray Yıldız, Mehmet Akyüz, Manuel Fernandes, Roberto Hilbert, Hugo Almeida, Erkan Kaş, Mertcan Aktaş, Olcay Şahan, Uğur Boral, İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Hasan Türk, Batuhan Karadeniz, Oğuzhan Özyakup.

QUARESMA, KAMPA KATILMAYACAĞINI AÇIKLADI

Öte yandan 18 Temmuz tarihinden itibaren takımdan ayrı çalışan Ricardo Quaresma, geçtiğimiz haftalarda yönetim kurulu ile görüşmeler yapmış ve yıllık ücretini 3 milyon 750 bin Euro'dan, 3 milyon Euro'ya düşüreceğini belirtmişti. Ancak Portekizli oyuncu bu indirime rağmen takıma dahil edilmemişti. Beşiktaş'ın, ligin son 3 haftasında 3 mağlubiyet alması sonrası Quaresma'nın A takım kadrosuna katılması gündeme geldi. 8 Ekim Pazartesi günü futbol komitesi başkanı Tamer Kıran, Quaresma'nın ücretinde indirim yapmayı kabul etmesi ve takım içindeki disiplin kurallarına uyacağını belirtmesi sonrası takıma dönmesi için Samet Aybaba ile görüşmüştü. Görüşmenin ardından Quaresma'nın Antalya kampına katılması kararlaştırılmış ve izinli olduğu için Lizbon'a giden Portekizli oyuncu ile temasa geçilmişti. Ancak Quaresma ile dün ve bugün yapılan görüşmelerde net bir sonuca ulaşılamadı. Futbol komitesinin son durum hakkında bilgi verdiği Quaresma'nın Antalya kampına katılmayacağı, ancak izninin ardından İstanbul'a gelerek takıma dönüp dönmeme konusunda son kararını futbol komitesine açıklayacağı kaydedildi.

Haberin Devamı