Gazete Vatan Logo
Futbol Quaresma'dan ilk adım

Quaresma'dan ilk adım

Tamer Kıran Q7’ye 1 milyon 850 bin Euro önerdi

Quaresma'dan ilk adım

Yıllığı 3 milyon 750 bin Euro olan Q7’ye Tamer Kıran 1 milyon 850 bin Euro önerdi. Quaresma ise 3 milyon Euro’ya indi. Çarşamba yine zirve var. Ancak el sıkışılsa bile bu takıma döneceği anlamına gelmiyor.

BEŞİKTAŞ’TAKİ Ricardo Quaresma krizinin dün yapılan görüşmeyle olumlu ya da olumsuz çözülmesi bekleniyordu. Dün pazarlıklar başladı, üstelik daha önce “Ücretimi tek kuruş indirmem” diyen Quaresma’nın inadı kırıldı, FEDA yaptı ancak anlaşma çıkmadı. Çarşamba günü bir görüşme daha yapılacağı açıklandı.

PORTEKİZLİ yıldız, dün 12.30 sularında Beşiktaş’ın Akaretler’deki kulüp binasına geldi. Menajeri Ahmet Bulut’la birlikte Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran’la görüştüler. İzmir’e gittiği için başkan Fikret Orman’ın yer almadığı toplantıda pazarlık süreci başladı. Kıran, yıllık ücreti 3 milyon 750 bin Euro olan Portekizli’ye 1 milyon 850 bin Euro önerdi. Quaresma ise ilk defa bir adım attı ve 3 milyon Euro’ya indi...

TOPLANTI sonrası çıkışta menajer Ahmet Bulut, “Beşiktaş yönetimi ve Quaresma gelecek hafta bir kez daha buluşacak. Süreç aynen devam ediyor. Net bir şey yok” dedi. Beşiktaş Kulübü’nde ise “Portekizli futbolcumuz Ricardo Quaresma ile bugün (dün) Akaretler’deki kulüp binamızda yapılan yüz yüze görüşmede, kendisine kulübümüzün gerekçeleri ve şartları tekrar hatırlatılmıştır. Taraflar önümüzdeki hafta içinde tekrar bir araya gelmek üzere sözleşerek toplantıyı sonuçlandırmışlardır” denildi.

‘OYNAMAK İSTİYORUM’

İŞTE söz konusu bu görüşme çarşamba yapılacak. Yönetim en azından pazarlığa başlandığı için Quaresma ile orta yolda buluşabileceklerine inanıyor. Ancak diyelim ki, çarşamba günü bir fiyatta el sıkışıldı. Bu Quaresma’nın takıma döneceği anlamına gelmiyor. Çünkü kadroya alınması için teknik direktör Samet Aybaba’nın onayı gerek. Her ne kadar Quaresma dünkü zirvede “Artık oynamak istiyorum. Elimden geleni yapmaya hazırım” dese de tecrübeli hoca, kendisini takımdan üstün gördüğü için Q7’ye sıcak bakmıyor.

DOLAYISIYLA eğer maddi açıdan Quaresma ve yönetim anlaşırsa, büyük olasılıkla bu mutsuz evlilik bitirilecek. Hem Quaresma para almış olacak ve dolayısıyla ocak transferinde istediği kulübe gidebilecek hem de Beşiktaş bir miktar kâr etmiş olacak.

Aidat uyarısı

BEŞİKTAŞ Kulübü’nde 2010 ve 2011 yılı aidatlarını ödememiş olan üyelerin, 31 Ekim 2012 tarihine dek cezayla birlikte toplam 720 lira ödememeleri durumunda üyeliklerinin düşeceği bildirildi. Bu arada, kulüp seçme ve sicil kurulu, 2010 ve 2011 yılı aidatlarını ödemeyen üyelere birer mektup göndererek, tüm detaylar ve nasıl ödeme yapılabileceğini bildirdi. Diğer yandan, kurul, 2012 yılı aidat ödemelerinin 31 Ekim’de sona ereceğini ve üyelerin ödemelerini bu tarihi beklemeden yapmaları gerektiğini hatırlattı.

Haberin Devamı