Gazete Vatan Logo
Beşiktaş Quaresma Türkiye'den ayrılabilir!

Quaresma Türkiye'den ayrılabilir!

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma'nın konuşulduğu gibi bir ceza alması durumunda Türkiye'den ayrılmayı düşündüğü iddia edildi.

Quaresma Türkiye'den ayrılabilir!

Ricardo Quaresma’nın Fenerbahçe derbisinde kırmızı kart gördüğü ve 8 hatta 16 maç ceza alacağının konuşulduğu ortamda Beşiktaş yönetimi de harekete geçti… PFDK’nın açıklayacağı karara göre siyah-beyazlı yönetim Tahkim Kurulu’na itiraz edecek. İtiraz dilekçesi Futbol Disiplin Talimatı’nın 12’nci maddesi üzerinden yapılacak.

İşte O madde: 12 – Haksız Tahrik

(1) Fiilin haksız tahrik sonucu işlenmesi halinde cezada indirim yapılır.

(2) Disiplin Kurulu, haksız tahrikin derecesini dikkate alarak, verilecek cezayı üçte birine kadar indirebilir.

Quaresma saniye saniye hesabıyla savunulacak

Siyah-beyazlı yönetimin avukatları pozisyon için yayımcı kuruluştan tüm görüntüleri talep etti… gönderilen 22 ve 6 saniyelik iki görüntü üzerinden saniye saniye savunma yapılması kararı alındı.

1. Görüntü: 0.02 Fenerbahçeli Mehmet Ekici, Beşiktaşlı Pepe’ye arkadan sert şekilde darbede bulunuyor.

1. Görüntü: 0.05 Quaresma oyuna devam etme isteğiyle topa hamle yapıyor. Josef ise Quaresma’nın ayağına, ayağının içine vurma hamlesi ile karışık topu taca atmak için vuruyor.

Haberin Devamı

1. Görüntü: 0.07 İlk etapta Josef iki eliyle Quaresma’nın gözüne bastırarak yüzünü iki eliyle avuçlarının arasına alıyor. Ardından arkasını dönüyor.

1. Görüntü: 0.08: Burada oyuncumuz yüzüne vuran ve sonrada küfür eden Josef’in arkasınan gidiyor ve aynı şekilde karşılık veriyor.

1. Görüntü: 0.14’te dikkat edeceğiniz gibi Josef de Quaresma’nın yaptığı hamleye cevap veriyor ve oyuncumuzun yüzüne vurmaya çalışıyor.

2. Görüntü: 0.01: Quaresma elini geriye doğru sallayarak pozisyondan uzaklaşmaya çalışıyor.

2. Görüntü: 0.02: Volkan Demirel pozisyonun içine giriyor. Pepe’yi itiyor.

2. Görüntü: 0.03: Arkadan sert şekilde gelen Mehmet Ekici, oldukça şiddetli şekilde Pepe’yi itip yere düşürüyor.

2. Görüntü: 0.05: Pepe’nin yere itilmesi üzerine Quaresma, Mehmet Ekici’ye aynı şekilde tepki veriyor. Pozisyonda görüleceği üzere Ekici’nin, Pepe’ye yaptığı hareket, Quaresma’nın Ekici’ye yaptığı hareketten daha serttir.

Maicon, Volkan Şen ve Emenike’nin daha önce benzeri hareketler yaptığı ve çok da uzun süreli cezalar almadığı hatırlatılacak.

Haberin Devamı

Ekici ve Josef, Aydınus'un raporunda yok

Bu arada Quaresma’nın PFDK’ya sevk edildiği raporun detayları ortaya çıktı… maçın hakemi Fırat Aydınus’un raporunda Josef ve Mehmet Ekici ile ilgili bir değerlendirme yapmadığı bildirildi. Bu da 8 maç ceza alması gündemde olan Q7 için “tahrik” indirimini ortadan kaldırıyor.

"Uzun süreli ceza alırsam Türkiye'de ayrılırım"

Pazar günü “kahraman” ilan edilen Quaresma Perşembe akşamı bir anda “hain” ilan edildi… derbi sonrasında yaşanan ortam yüzünden büyük şaşkınlık yaşayan Portekizli oyuncu kendisi için söylenenler karşısında isyan etti.

Derbiden bu yana sadece Pepe’yle kontak kuran Quaresma’nın, konuşulduğu gibi 8-10 hatta 16 maç ceza alması durumunda kurumlara olan inancını kaybedeceğini ve Türkiye’den ayrılacağını söylediği iddia edildi.

Portekizli oyuncunun en büyük sıkıntısının ise adeta idam edilirken yönetimin kendisinin arkasında hiç durmaması olduğu bildirildi. Siyah-beyazlıların Cumartesi akşamı yaptığı açıklamanın arkasında da Quaresma’nın rahatsızlığının yattığı gelen bilgiler arasında.

Haberin Devamı

(Fotospor)