Gazete Vatan Logo
Futbol Rabbim ‘SLICK’ dedi

Rabbim ‘SLICK’ dedi

'Biz gerçekte neyin geldiğini hissedebiliriz. Bu yüzden pite girip lastik değiştirdim'

Button: “Pilotların, şartları hissetmesi daha kolay. Takımlar, bulutları görebilir fakat biz gerçekte neyin geldiğini hissedebiliriz. Bu yüzden pite girip lastik değiştirdim.”

F1’DE 2009 Dünya şampiyonu Jenson Button dün Avustralya GP’sini kumarda kazandı... Yağmur altında başlayan yarış zaten olaylı başladı. Henüz ilk virajda Alonso ile Button temas yaşadı, bundan en zararlı çıkansa İspanyol pilotun çarpıp ön kanadını kırdığı Michael Schumacher oldu. İlk 6 turda yağış etkisini azaltırken, cesur kararla Button pite girdi ve oluklu lastiklerden oluksuz ’slick’lere geçti. Pistte hâlâ ıslak yerler olması nedeniyle büyük risk alan İngiliz pilot yarışın geri kalan 52 turunda o set lastikleri kullanarak 1.’liğe ulaştı.

BUTTON yarış sonrasında bu tercihini şu sözlerle açıkladı: “Pistte kuru bir sürüş çizgisi oluşmuştu. Fakat birkaç yerse hâlâ ıslaktı. Pite girdiğimde ve oranın ıslak olduğunu gördüğümde bunun feci bir karar olduğunu düşündüm. Fakat hızlanmaya başladıkça her şey çok iyi gitti. Bu doğru bir karardı ve bu kararı vermiş olmaktan dolayı da çok mutluyum. Bundan daha iyi bir strateji belirleyemezdik. Bu kararı kendim vermiş olmakla birlikte, pistten gelen birçok geri bildirimi de göz önüne aldım. McLaren’a bu sıkı çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum.”

ASLINDA Button’ın galibiyetinden bahsederken unutmamamız gereken bir isim var Sebastian Vettel. Tıpkı Bahreyn’de olduğu gibi dün Melbourne’de de Alman pilot RedBull’unda sorun çıkana dek liderliğini sürdürüyordu. Dayanıklılık sorunu Vettel’in Avustralya’da sadece 26 tur atabilmesine izin verdi.

KUBICA’DAN SÜRPRİZ

BUTTON’IN kafasına uyan ve ’slick’e erken geçen Robert Kubica Renault’yu sürpriz bir şekilde podyuma taşırken, Massa ilk yarışın ardından yine kürsüde yer alan tek isim oldu. Alonso 4, Rosberg 5, Hamilton 6. olurken Schumacher ise 10. sırada kaldı.

Haberin Devamı