Gazete Vatan Logo
Futbol Radyoda maç neden yayınlanmıyor?

Radyoda maç neden yayınlanmıyor?

Dinleyiciler; lütfen alıcınızın ayarları ile oynamayın!

Radyoda maç neden yayınlanmıyor?

Spor Toto Süper Lig maçlarında ikinci haftaya girilirken, radyoları başında heyecanla maç dinlemek için oturan dinleyiciler; lütfen alıcınızın ayarları ile oynamayın! Radyonuzda hiçbir problem yok. Bütün aramalarınıza rağmen maç yayını yapan radyoyu bulamamanızın nedeni, 2.5 milyon dolarlık parazit!

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 3 Ağustos’ta duyurusunu yaptığı 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarındaki Süper Lig maçlarının radyo yayın ihalesi için teklif sunan bir radyo olmadı. Bunun sonucu olarak da Süper Lig maçları ilk hafta olduğu gibi bu haftada radyodan canlı anlatılmayacak. Hatta görünen o ki, TFF'nin 2.5 milyon dolar olan yayın bedelinde indirime gitmemesi durumunda maçların radyodan yayınlanması tarihe karışacak. Çünkü dün itibarıyla herhangi bir radyo kanalı TFF'ye yayın için başvurmuş değil.

'TRT DAHA FAZLA SÜBVANSE EDEMEZ'

Son iki yıldır, 2.5 milyon dolara yayın ihalesini alan ve geçen yıl yayınları ve bedelini NTV Radyo ile paylaşan TRT Radyo'nun, 2.5 milyon dolar rakamını çok yüksek bulduğu ve bu yıl bu ücreti ödemek istemediği belirtiliyor. NTV Radyo'nun ise geçen yıl maç yayınlarından reklam geliri olarak beklediğini elde edemediği ve zarar ettiği için bu yıl yayın ihalesinden uzak durduğu söyleniyor.

TRT yönetiminin, radyoların reklam pastasının sınırlı olduğunu ve ihale bedelinin çok yüksek olduğunu TFF'ye bildirdiği belirtiliyor. TRT yönetiminin, geçmiş yıllarda Türk futbolunu adeta sübvanse ettiklerini ve bunu daha fazla sürdürmek istemediklerini TFF yönetimine ilettiği konuşuluyor.

‘FİYAT GERÇEKÇİ DEĞİL’

Radyolar, TFF yönetimini, ihalede gerçekçi fiyat belirlememekle eleştiriyor. Sektörde reklam pastasının küçük olduğunu söyleyen radyocular “TFF bu fiyatı neye göre belirliyor” diye soruyor.

Ufuk Özerten: TRT’den haber bekliyoruz Süper Lig maçlarının radyodan yayını için TRT'den haber beklediklerini söyleyen Türkye Futbol Federasyonu Başkan Vekili Ufuk Özerten, bu haftada maçların radyodan yayınlanmayacağını belirtti. Özerten, “İki yıldır 2.5 milyon dolar olan ihale bedelinde herhangi bir artırıma gitmedik. Ancak buna rağmen radyolarımız fiyatı yüksek bulduğu için ihaleye girmedi” dedi. 2.5 milyon dolar rakamında ısrarcı olmadıklarını belirten Özerten, taraflarla bir araya gelip rakam üzerinde yeniden değerlendirme yapabileceklerinin de sinyalini verdi

TÜRKİYE KAMU FUTBOL LİGİ!

Türk futbolunun yaşadığı finansör problemi sadece radyo yayını ile sınırlı değil. Özel sektör şirketleri artık futbola sponsor olmaktan imtina ederken, futbol, Spor Toto, PTT, Ziraat Bankası gibi kamu kuruluşları tarafından finanse ediliyor. Ligde 6 takımın forma sponsoru bulamaması da Türk futbolu için bir başka sıkıntı. (Sefer YÜKSEL / Habertürk)=

Haberin Devamı