Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Rahatlığın bu kadarı da fazla!

Rahatlığın bu kadarı da fazla!

Gençlik ve Spor Bakanlığı federasyonları delegelerle ilgili yasal süreye riayet edilmediği için uyardı. Gerekirse tüm işlemler iptal bile edilecek!

Rahatlığın bu kadarı da fazla!

FEDERASYON Başkanlıkları ve Yönetim Kurulları seçimleriyle ilgili takvim işlerken Gençlik ve Spor Bakanlığı genelgeyle bütün federasyonları uyarmak zorunda kaldı.

BAKAN Akif Çağatay Kılıç’ın değişik platformlarda yaptığı bütün uyarı ve değerlendirmelerin aksine bazı federasyonların ısrarla aykırı hareket etmeye devam ettikleri, delege tespiti ile ilgili hem yasal süreye riayet etmedikleri, kulüplerin delege seçiminde serbestçe hareket edebilmelerinin önüne geçen uygulamalar içinde oldukları tespit edildi.

BU durumun “seçim kazanmaya” yönelik yasadışı çaba olarak değerlendiren Gençlik ve Spor Bakanlığı bir genelgeyle bütün federasyonları, “Yasal prosedüre aykırı davranmaya devam edildiği takdirde yapılan işlemlerin iptaline gidilecek” diyerek uyardı.

Bazı federasyonlar direniyor!

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Brezilya’da düzenlenen 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda başarısız olunduğunu, yeniden yapılanmaya gitmek gerektiğini belirterek bir kere daha mevcut federasyon yöneticilerinin çekilmeleri gerektiğini hatırlatmıştı.

Haberin Devamı

GENELGE resmi makamlarca, bazı federasyonların direnmeye devam ettiklerinin işareti olarak da değerlendiriliyor.