Gazete Vatan Logo
Diğer Sporlar Raikkonen 2016'da da Ferrari'de

Raikkonen 2016'da da Ferrari'de

Formula 1 takımlarından Ferrari'nin Fin pilotu Raikkonen'in sözleşmesi bir yıl uzatıldı.

Raikkonen 2016'da da Ferrari'de

Formula 1 takımlarından Ferrari, atmosferik V8'den turboşarjlı V6 motora geçildiği 2014'te anlaştığı ancak beklentilerin altında kalan Fin sürücüsü Kimi Raikkonen'in sezon sonunda bitecek sözleşmesini, 2016 yılının sonuna kadar uzattı.

Takımdan yapılan açıklamada, 35 yaşındaki Raikkonen'in kontratının bir yıllığına yenilendiği ve Ferrari koltuğuna 2016 sezonunda da Sebastian Vettel-Kimi Raikkonen ikilisinin oturacağı belirtildi.

Ferrari Takım Direktörü Maurizio Arrivabene, "Kimi'nin kontratının uzatılmasının, takımdaki istikrarı ileri taşıyacağına inanıyoruz. Sözleşmenin yenilenmesinde, istikrarın devamı kadar Kimi ile Seb arasındaki arkadaşlık da etkili oldu. Bu, ona karşı güvenimizin göstergesi. Bu güvenin ödüllendirilmesini bekliyorum" ifadelerini kullandı.

Raikkonen ise bir yıl daha Ferrari'de kalması hakkında "rüyanın devam etmesi" nitelemesini yaparak, "Ferrari benim ailem ve her zaman söylediğim gibi kariyerimi burada bitirmek istiyorum" yorumunu yaptı.

Formula 1 kariyerine 2001'de Sauber takımında adım atan Raikkonen, mücadele ettiği 222 yarışta 20'si birincilik olmak üzere 78 kez podyuma çıktı. 16 yarışa "pole" pozisyonundan başlayan Fin pilot, kariyerindeki tek şampiyonluğunu 2007 yılında Ferrari takımında elde etti.

Haberin Devamı

"Ferrari'nin son dünya şampiyonu" unvanını taşıyan Raikkonen, turboşarjlı V6 motorların kullanılmaya başladığı 2014'te takımdaki 2'nci dönemine başlamıştı. Takım arkadaşı Fernando Alonso'nun 161 puan topladığı 2014 yılında 55 puanda kalan pilot, 10 yarışın geride kaldığı 2015 sezonunda ise 76 puanla takım arkadaşı Sebastian Vettel'i 84 puan geriden takip ediyor.