Gazete Vatan Logo
Galatasaray Rakiplerimiz belli oldu

Rakiplerimiz belli oldu

Avrupa Ligi 2. Tur kura çekimi sonrasında temsilcilerimizin rakipleri belli oldu.

Rakiplerimiz belli oldu

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminde, ikinci turda mücadele edecek Türk temsilcileri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın rakipleri belli oldu.
Kupada 32 takımın yer aldığı ikinci turda Fenerbahçe, Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımıyla, Galatasaray ise İtalyan temsilcisi Lazio ile eşleşti.
İki takım da ilk maçlarını sahasında oynayacak. Fenerbahçe'nin 16 Şubat Salı günü sahaya çıkacağı ikinci turda, Galatasaray 18 Şubat Perşembe günü rakibiyle karşılaşacak. İkinci tur rövanşları ise 25 Şubat Perşembe günü oynanacak.
Avrupa Ligi finaline, 18 Mayıs 2016'da İsviçre'nin Basel kentindeki St. Jakob Park Stadı ev sahipliği yapacak.

Eşleşmeler:

FENERBAHÇE- Lokomotiv Moskova

GALATASARAY- Lazio

Valencia- Rapid Wien

Fiorentina- Tottenham

B.Dortmund- Porto

Anderlecht- Olympiakos

Midtjylland- Manchester United

Augsburg- Liverpool

Spata Prag- Krasnodar

Sion- Braga

Shakhtar Donetsk- Schalke 04

Marsilya - Athletic Bilbao

Sevilla- Molde

Haberin Devamı

Sporting Lizbon- B.Leverkusen

Villareal- Napoli

St. Etienne- Basel

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin rakiplerini tanıyalım
LAZİO, SERİE A'DA ZOR GÜNLER YAŞIYOR
Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda eşleştiği İtalyan ekibi Lazio, bu yıl UEFA Avrupa Ligi'nde başarılı olduğu kadar kendi liginde de kötü bir performans sergiliyor.
Şampiyonlar Ligi'ne play off turundan katılan Lazio, Alman ekibi Bayer Leverkusen'e elendi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmeye başladı. Bu yıl UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı 6 maçta 4 galibiyet 2 beraberlik alan İtalyan ekibi bu maçlarda 13 gol atıp 6 gol yedi. Avrupa Ligi'nde grubunu 14 puanla lider olarak tamamlayan Lazio, İtalya Serie A'da 19 puanla 12. sırada. Serie A'da zor günler yaşayan Lazio son 6 maçında 5 yenilgi 1 beraberlik aldı. İtalyan takımının başında Stefano Pioli yer alırken kadrosunda ki en önemli isimler ise Candreva, Felipe Anderson ve 37 yaşındaki Miroslav Klose.
İtalyan ekibi daha önce Türk takımları ile 12 kez karşılaştı. Oynanan 12 maçta 6 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi adı. Lazio 2012 yılında UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde Fenerbahçe ile karşılaşmış ve İstanbul'da 2-0 mağlup olurken sahasında 1-1 berabere kalmıştı. 2013 yılında da UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda Trabzonspor ile karşılaşan Lazio deplasmanda 3-3 berabere kalırken kendi sahasında ise 0-0 berabere kalmıştı.
Öte yandan Galatasaray'ın başarılı file bekçisi Fernando Muslera ise 2007 ile 2011 yılları arasında İtalyan ekibi Lazio'da forma giymişti.
LOKOMOTİV MOSKOVA,BEŞİKTAŞ'IN OLDUĞU GRUPTA LİDER BİTİRDİ
UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda ülkemizi temsil eden Fenerbahçe'nin rakibi Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova oldu.
Lokomotiv Moskova takımı UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda diğer bir temsilcimiz Beşiktaş ile beraber yer alıyordu. Önce Rusya'da daha sonra rövanşta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçlar 1-1 sona erdi. Rusya temsilcisi grupta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak 11 puanla grubu birinci sırada bitirdi.
Hem Rusya Ligi'nde hem de UEFA Avrup Ligi'nde iyi bir sezon geçiren Lokomotiv Moskova, Sporting Lizbon, Beşiktaş ve Skenderbeu'nun bulunduğu H Grubu'nu birinci sırada bitirdi. Rusya Ligi'nde de ilk devreyi CSKA Moskova ve Rostov'un arkasında üçüncü sırada tamamlayan Lokomotiv, Şubat'taki son 32 turu karşılaşmalarına kadar hazırlık maçları oynayacak. Moskova temsilcisinde gol yollarında en etkili ismi Oumar Niasse. Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 6 maçta toplam 4 kez fileleri sarsan Senegalli futbolcunun bu sezon ligde de 15 maçta 8 golü bulunuyor.
Kadrosunda Vedran Corluka tecrübesiyle savunmada fark yaratırken, Manuel Fernandes ve Alexandr Samedov'da diğer dikkat çeken isimleri.
Fenerbahçe daha önce 4 kez Rus takımları ile karşılaştı bu maçlarda Sarı Lacivertli ekip 1 galibiyet 1 yenilgi ve 2 beraberlik aldı.

Haberin Devamı