Gazete Vatan Logo
İspanya Real Madrid - Barcelona

Real Madrid - Barcelona

La Liga'da zirve yarışına yön verecek El Clasico'da Real Madrid, Barcelona'yı konuk ediyor.

Real Madrid - Barcelona

CANLI ANLATIM

Real Madrid Barcelona El Clasico maçı 23 Nisan Pazar günü TSİ 21.45’de Santiago Bernabeu Stadı’nda oynanacak. Alejandro Hernandez tarafından yönetilecek maçı BeIN Sports 3 ve Digitürk Play canlı olarak yayınlayacak.

İŞTE İLK 11'LER

Real Madrid: Navas, Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric, Bale, Ronaldo, Benzema

Barcelona: Ter Stegen, Roberto, Pique, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi, Suarez, Alcacer

Barça'ya Neymar şoku!

Brezilyalı yıldızın aldığı 3 maçlık cezayı CAS'a taşıyan Barcelona, istediği karar çıkmayınca Neymar'ı El Clasico kafilesine almadı.

La Liga'nın 31. haftasında oynanan Malaga maçında gördüğü kırmızı kart ve sonrasında hakemlere yönelik yaptığı hareketler sebebiyle 3 maç ceza alan Neymar'ın bugün Real Madrid'e karşı oynanacak El Clasico'da forma giyebilmesi adına Barcelona tarafından yürütülen hukuki girişimlerden bir sonuç çıkmadı.

İlk olarak federasyon nezdinde itirazlarda bulunan Katalan ekibi, istediği sonucu alamadığından ötürü konuyu cuma günü Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşımıştı.

Haberin Devamı

Ancak geçen süre zarfında herhangi bir oturumda bir araya gelmeyen CAS üyeleri, Neymar'ın durumunu bir karara bağlayamadı.

Bunun üzerine resmi sitesinden bir açıklamada bulunan Barcelona, herhangi bir risk almamak adına Neymar'ın El Clasico kadrosunda yer almayacağını kamuoyuna duyurdu. Neymar'ın herhangi bir yargı kararı olmadan El Clasico'da forma giymesi halinde Barcelona'nın maçtan 3-0 hükmen yenik sayılma ihtimali bulunuyordu.

Arda Turan kadroda

Barcelona tarafından duyurulan El Clasico kadrosunda, sakatlığını atlatan milli futbolcu Arda Turan da yer alıyor.

174. El Clasico

Real Madrid ve Barcelona, 174. kez La Liga’da karşı karşıya gelecek. Bu zamana kadar yapılan maçlarda Real Madrid 72 kez kazanırken, Barcelona ise 68 galibiyeti bulunuyor. 33 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. La Liga’daki maçlarda Real Madrid’in 282, Barcelona’nın 274 golü bulunuyor.

La Liga’daki ilk resmi El Clasico maçı, 17 Şubat 1929’da Barcelona’daki Ciudad Condal Stadı’nda oynanmış ve karşılaşmayı 2-1 Real Madrid kazanmıştı.

Haberin Devamı

El Clasico’da 21 gole imza atan Barcelonalı Lionel Messi en golcü futbolcu konumunda bulunuyor. Real Madrid’de Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo’nun ise 16 golü var. La Liga’daki gol krallığında Messi 29 golle ilk sırada yer alırken, onu Luis Suarez (23) ve Cristiano Ronaldo (19) takip ediyor.

Barcelona Teknik Direktörü Enrique: "Ligde şampiyonluk yarışını bitirecek veya bizi zirveye ortak edecek bir El Clasico maçı olacak. Bizim için tek geçerli sonuç kazanmak"

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 33. haftasında yarın oynanacak El Clasico öncesinde Real Madrid'in teknik direktörü Zinedine Zidane, mücadelenin favorisi olmadıklarını söyledi.

Ligde 1 maç eksiğine rağmen Barcelona'nın 3 puan önünde lider durumda bulunan Real Madrid'in teknik direktörü Zinedine Zidane, saha, puan ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yarı finale kalmalarından dolayı takımının yüksek moralle sahaya çıkacak olmasına rağmen yarınki maçta favori olmadıklarını savundu.

Haberin Devamı

İlk defa Real Madrid teknik direktörü olarak Santiago Bernabeu Stadı'nda El Clasico maçına çıkacak Zidane, "Bu tür karşılaşmalarda sahada büyük bir mücadele göstermeniz gerekir. Favori taraf gibi gözüksek de değiliz. Kazansak bile asla lig şampiyonu olduk anlamına gelmeyecek çünkü daha 7 maçımız var." diye konuştu.

El Clasico'nun her zaman özel bir yeri olmasına rağmen tüm karşılaşmalarda olduğu gibi 3 puan için sahaya çıkacaklarını belirten Fransız teknik adam, "Maçta ne olacağı asla bilinmez. Geçen salı gördünüz. Bayern Münih karşısında ilk maçı kazanmamıza rağmen sahamızda ancak uzatmaların sonunda turu geçebildik. Bu tip maçlarda küçük detaylar sonucu belirliyor. Hedefim, takımın atak bir şekilde maça başlaması ve iyi bir futbol oynaması." ifadelerini kullandı.

Zidane, Galli futbolcu Gareth Bale'in sakatlığının sona ererek takımla antrenmanlara çıktığını ve yarınki maçın 18 kişilik kadrosunda yer alacağını da söyledi.

"Tek geçerli sonuç kazanmak"

Haberin Devamı

Barcelona'nın teknik direktörü Luis Enrique ise şampiyonluk şanslarını sürdürebilmek için yarınki maçtan 3 puanla ayrılmaları gerektiğini vurgulayarak, "Ligde şampiyonluk yarışını bitirecek veya bizi zirveye ortak edecek bir El Clasico maçı olacak. Bizim için tek geçerli sonuç kazanmak." değerlendirmesinde bulundu.