Gazete Vatan Logo
Futbol Real Madrid Navas'ı tanıttı

Real Madrid Navas'ı tanıttı

İspanya Birinci Ligi (La Liga) takımlarından Real Madrid, yeni transferi Keylor Navas'ı tanıttı

Real Madrid Navas'ı tanıttı

Toni Kroos ve James Rodriguez'den sonra yeni sezon için renklerine bağladığı Navas için bir tanıtım toplantısı düzenleyen kulüp, Kosta Rikalı kaleciyi Santiago Bernabeu Stadı'nda basın ve taraftarlarla buluşturdu.

Madrid'e dün gelen ve bugün sağlık kontrolünden geçirilen Navas, 6 yıllık sözleşmeye imza atttıktan sonra tanıtım toplantısına katıldı. Levante'den 10 milyon avroluk bonservis bedeliyle Real Madrid'e gelen Navas, konuşmasında, "Çocukluk hayalimi gerçekleştirdiği için Tanrı'ya teşekkür ediyorum" dedi.

Kariyerinin en önemli anını yaşadığını dile getiren Kosta Rikalı futbolcu, "Çok heyecanlı ve sabırsızım. Real Madrid'e en iyiyi verebilmek için büyük heyecan duyuyorum. Burada her zaman düşlediğim şeyleri yapacağım" diye konuştu.

Navas, konuşmasının ardından 13 numaralı Real Madrid formasıyla poz verdi.

Kulüp tarihinin ilk Kosta Rikalı futbolcusu

Real Madrid Kulüp Başkanı Florentino Perez, futbol dünyasının her geçen yıl daha da talepkar olduğunu belirterek, "Biz de buna en büyük cevabı vermek için çalışıyoruz. Navas, dünyanın en önemli kulüplerinden teklifler aldı ama o Real Madrid'te oynamak istedi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Navas'ın kulüp tarihindeki ilk Kosta Rikalı futbolcu olduğunu vurgulayan Perez, Navas'a "Unutma ki kariyerinin en büyük meydan okuması ile karşı karşıyasın. Asla pes etme. Madridçilik her şeyi ister ama her şeyini de verir. Tüm Kosta Rika gibi Real Madrid taraftarı da senin yanında olacak" şeklinde seslendi.

Perez, Navas'ın, Dünya Kupası'nın altın eldiven ödülüne aday olduğunu ve turnuva boyunca en çok kurtarış yapan kalecilerden biri olarak öne çıktığını ifade etti.

Florentino Perez, 12 Ağustos'ta Avrupa Süper Kupası, 19-22 Ağustos'ta İspanya Süper Kupası ve aralık ayında Fas'ta yapılacak Dünya Kulüpler Kupası'nı kazanmak istediklerini belirterek sözlerini tamamladı.

Bernabeu'daki tanıtıma, futbolcunun eşi ve büyük kızı ile Kosta Rika'nın Madrid Büyükelçisi Ekhart Peters da katıldı.

"Kaleyi kim koruyacak?" tartışması

27 yaşındaki Navas, yeni takımında forma için İker Casillas ve Diego Lopez gibi tecrübeli isimlerle yarışacak. İspanyol basını, Navas'ın transferinin ardından Diego Lopez veya Casillas'dan birinin takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakarken, Lopez'in kulüp yöneticilerine, kendisinin en iyisi olduğunu söylediği ancak kararı kulübe bıraktığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, geçen hafta düzenlenen basın toplantısında, "12 Ağustos'ta Sevilla'ya karşı oynanacak Avrupa Süper Kupa maçında kaleye Casillas geçecek. Daha sonrasında ne olacak, bakacağız" demişti.

Kosta Rika'da Navas'ın transferi sevinci

Navas'ın Real Madrid'e transferi, ülkesi Kosta Rika'da da büyük sevinç yarattı. Kosta Rika Devlet Başkanı Luis Guillermo Solis, "Bu haber ülkemiz ve futbolcumuzun tanınması açısından bir onurdur. Navas'ın transferi büyük bir kalitenin ve profesyonelliğin göstergesidir. Dünyanın en iyi kalecilerinen biri olduğunu doğrulamaktadır" açıklamasında bulundu.

Kalecinin milli takımdan arkadaşı Arsenalli futbolcu Joe Campbell da sosyal medyada "Arkadaşım Keylor Navas için çok mutluyum. Çabanın ödülü. Kosta Rika için bir mutluluk" mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

Kosta Rika Milli Takımı Kaleci Antrenörü Roger Mora ise "Navas, Kosta Rikalı futbolcular için en yükseğe ulaşabileceği ve düşlerin gerçekleştirilebileceği mesajını verdi" diyerek Navas'ın, Real Madrid'de 1. kaleci olacağını savundu.

Kosta Rika basını da transfer haberini, "Navas, Kosta Rika futbol tarihine geçti", "Kosta Rika'nın şahini Bernabeu'ya kondu", "20. yüzyılın en iyi kulübü, son Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, bundan sonra Navas'ın evi" ifadeleriyle duyurdu.